Author Topic: Ελληνικό πρωτάθλημα...(το πιο ΒΡΩΜΙΚΟ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ όλου του ΚΟΣΜΟΥ)  (Read 17188 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

baron

• Guest
Γουστάρω να επαναλαμβάνομαι

Όταν σου δινετε μια "εκκατοσταρισια" ευκαιρία στην αρχή του καλοκαιριού με τις αποκαλύψεις των στημένων και την προσοχή της κοινωνίας και των ξένων (FIFA UEFA ΜΜΕ)
και εσύ αρκείσαι στο ; Αφού τα ξέραμε, και δεν κανεις ΤΙΠΟΤΑ ως φίλαθλος ως οπαδός ως διοίκηση σωματείων ως κοινωνία γιατί υπάρχει διαμαρτυρία τώρα?

Δεν είναι λογικό να συνεχίσουν όλα ως έχει?

Ξανά: Ότι συμβαίνει έχει την συνενοχη μας άρα είμαστε υπεύθυνοι για ότι έρχεται αθλητικά - κοινωνικά

zagorakis

• Guest
Απίστευτες καταγγελίες Δαλούκα

Η κατάθεση του Γιώργου Δαλούκα για την υπόθεση των στημένων, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «To Βήμα» σοκάρει, αφού ισχυρίζεται ότι δέχτηκε απειλές για αυτόν και την οικογένειά του από τον Αχιλλέα Μπέο.

Αναλυτικά η κατάθεση του πρώην διαιτητή:

«Ορίστηκα αν θυμάμαι καλά Τετάρτη ή Πέμπτη στον συγκεκριμένο αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Μπέος μου τηλεφώνησε την Παρασκευή το μεσημέρι και μου είπε: μπήκες σ« αυτό το παιγνίδι και κοίταξε να παίξεις υπέρ του Αρη για να μην έχει προβλήματα.
- Εγώ του απαντάω: παίζω 50-50 κι αν σου αρέσει.

- Μου απαντάει αγριεμένος: δεν μ» αρέσει κι αν δεν παίξεις όπως πρέπει θα έρθουν Ρώσοι, Αλβανοί κλπ. και θα έλθω κι εγώ μαζί τους και θα γελάμε.

- Του απαντάω: κλείσε το τηλέφωνο γιατί είμαι με την γυναίκα μου και κόψε τις απειλές.

Στο ημίχρονο κι ενώ έχω δώσει το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού με έπαιρνε τηλέφωνο και δεν το σήκωνα. Στο τέλος του αγώνα, το ίδιο βράδυ αλλά και την άλλη μέρα με έπαιρνε και μου έλεγε: ρεζιλεύτηκα, με έκανες ρεζίλι, είσαι αρ... που δεν μ« άκουσες, θα δεις τι θα πάθεις. Τελείωσες».

Συγκεκριμένα τα πρωινά, όταν εγώ έλειπα από το σπίτι μου για προπόνηση, ερχόταν διάφοροι "σωματώδεις τύποι", χτυπούσαν το κουδούνι του σπιτιού και επιτακτικά με ζητούσαν από την γυναίκα μου. Έπαιρναν τηλέφωνο συνέχεια με απόκρυψη εμένα και τη γυναίκα μου με την ίδια πάντα βραχνή φωνή και με απειλούσαν λέγοντας: δεν θα ζείτε για πολύ ακόμα, θα σφάξουμε εσένα και τα παιδιά σου.

Δύο εβδομάδες περίπου μετά και επειδή δεν ενέδωσα σε όσα μου ζήτησε βγήκε και με αποκάλεσε απατεώνα, γεγονός για το οποίο έχω καταθέσει μήνυση. Από εκείνη την ημέρα οι απειλές έχουν αυξηθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει εντελώς η ζωή μου. Παίρνουν καθημερινά τηλέφωνα με απόκρυψη εμένα και την σύζυγο μου στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού αλλά και στο πατρικό μου και απειλεί (πάντα η ίδια φωνή) και λένε: πες στον άντρα σου ότι δεν θα ζήσει πολύ. Αμα μιλήσει θα σφάξουμε εσένα και τα παιδιά σου, θα μπούμε στο σπίτι με τα καλάσνικοφ. Από την μήνυση μου και μετά έχω συνεχώς σε κάθε μου έξοδο συγγενικά πρόσωπα μαζί μου για την προστασία μου.

Τέσσερις ημέρες μετά το ματς, έχοντας πάνω απ» όλα ήσυχη την συνείδηση μου, αλλά παράλληλα και το κύμα των απειλών προς εμένα και την οικογένεια μου να μεγαλώνει, έστειλα στην ΕΠΟ την παραίτησή μου, πρώτον για να αποφορτίσω το κλίμα και δεύτερον να σταματήσουν οι απειλές».

http://www2.paok24.com/newsitem.asp?s=12&id=12171&t=1

zagorakis

• Guest
ÐñùôÜèëçìá ãéá ãÝëéá êáé ãéá êëÜìáôá

Óýìöùíá ìå ôá üóá Ý÷ïõí äéáññåýóåé áðü ôï êáôçãïñçôÞñéï ôïõ ðïäïóöáéñéêïý åéóáããåëÝá, ÁíäñÝá ÖÜêïõ, ï ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò êáé ï Ãéþñãïò ÌðïñïâÞëïò êáôçãïñïýíôáé ãéá äùñïäïêßá 500.000 åõñþ ðñïò ôï ôüôå áöåíôéêü ôïõ Ïëõìðéáêïý Âüëïõ, Á÷éëëÝá ÌðÝï. ÔåëéêÜ ôï åëëçíéêü ðñùôÜèëçìá äåí åßíáé ìüíï ãéá ãÝëéá, áëëÜ êáé ãéá êëÜìáôá.

Áýñéï åßíáé ðñïãñáììáôéóìÝíç ç áðïëïãßá ôïõ ÁóôÝñá Ôñßðïëçò êáé ôïõ ðñïÝäñïõ ôçò Ãéþñãïõ ÌðïñïâÞëïõ óôçí ðåéèáñ÷éêÞ åðéôñïðÞ ôçò Óïýðåñ Ëßãêáò êé áíáìÝíåôáé íá âãïõí åéäÞóåéò. Åêôüò êé áí êáé óå áõôÞí ôçí ðåñßðôùóç äåí… áíïßîåé ìýôç.

Ôï åðßìá÷ï ðáé÷íßäé Þôáí åêåßíï ôïõ äåýôåñïõ ãýñïõ, üôáí ï ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò êÝñäéóå ìå 2-1 ôï óýëëïãï ôïõ Âüëïõ. ÐëÝïí ç ïìÜäá ôçò Ôñßðïëçò áíôéìåôùðßæåé ôïí êßíäõíï ôïõ õðïâéâáóìïý. Êé üëá áõôÜ åíþ ôï ðñùôÜèëçìá ôçò Óïýðåñ Ëßãêáò äéåîÜãåôáé ìå 14 ïìÜäåò. ËÝôå íá óõíå÷éóôåß ìå 13;

Óôï êáôçãïñçôÞñéï áíáöÝñåôáé ìåôáîý Üëëùí üôé «åãêáëïýíôáé ðåéèáñ÷éêþò äéüôé ï ðñüåäñïò ôçò ÐÁÅ Ãéþñãïò ÌðïñïâÞëïò, ï ÌðÝïò üóï êáé ïé ÐÁÅ ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò êáé Ïëõìðéáêüò Âüëïõ, óôçí ÁèÞíá, óôïí Âüëï êáé ôçí Ôñßðïëç êáôÜ ôï äéÜóôçìá 8 Ýùò 12 Ìáñôßïõ 2011 ìå ðåñéóóüôåñåò ðñÜîåéò ðïõ óõíéóôïýí åîáêïëïýèçóç ôçò ßäéáò ðáñÜâáóçò, ðñáãìÜôùóáí ôçí áíôéêåéìåíéêÞ õðüóôáóç ôïõ ðåéèáñ÷éêïý áäéêÞìáôïò ôçò Äùñïäïêßáò. Ï Ã. ÌðïñïâÞëïò åíåñãþíôáò êáô åðáíÜëçøç êáé áðü êïéíïý ìå Üëëïõò êáé Ý÷ïíôáò äüëï, õðïó÷Ýèçêáí êáé ðñüóöåñáí ùò äþñï óôïí Ïë. Âüëïõ êáé ôïí Á÷éëëÝá ÌðÝï 500.000 åõñþ óå ìåôñçôÜ, ãéá ôïí áãþíá ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò - Ïëõìðéáêüò Âüëïõ (2-1) êáé óõìöþíçóáí íá Ý÷ïõí ìåéùìÝíç áðüäïóç ïé áèëçôÝò þóôå íá íéêÞóåé ï ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò, íá âåëôéùèåß ç âáèìïëïãéêÞ ôïõ èÝóç êáé íá áðïöýãåé ôïí õðïâéâáóìü. Áõôü Ýãéíå áðïäåêôü áðü ôïí Á÷éëëÝá ÌðÝï, ï ïðïßïò ðáñÝëáâå ôá ÷ñÞìáôá. Ïé ðïäïóöáéñéóôÝò ôïõ Ïëõìðéáêïý Âüëïõ Þôáí ìéëçìÝíïé áðü ôïí Á÷éëëÝá ÌðÝï, ìå óêïðü íá Ý÷ïõí ìåéùìÝíç áðüäïóç óôïí óõãêåêñéìÝíï áãþíá, ôï áðïôÝëåóìá ôïõ ïðïßïõ ôåëéêÜ Þôáí 2-1 õðÝñ ôïõ ÁóôÝñá Ôñßðïëçò».

http://www2.paok24.com/newsitem.asp?s=12&id=12178&t=1

Offline t.b

• Αλλαγή
όλα καλά ρε μάγκες; Έστηνε ο ένας, έστηνε ο άλλος, όλα καλά! Αλλά ρε σεις ποιος έπαιζε ποδόσφαιρο, οι πρόεδροι; Ο Μποροβήλος με τον Μπέο παίζανε μονό; Σ αυτούς τους αγώνες δεν συμμετείχαν διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές;

ive4

• Guest
Ο Αντωνίου φταίει για όλα...

ive4

• Guest
ÐñùôÜèëçìá ãéá ãÝëéá êáé ãéá êëÜìáôá

Óýìöùíá ìå ôá üóá Ý÷ïõí äéáññåýóåé áðü ôï êáôçãïñçôÞñéï ôïõ ðïäïóöáéñéêïý åéóáããåëÝá, ÁíäñÝá ÖÜêïõ, ï ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò êáé ï Ãéþñãïò ÌðïñïâÞëïò êáôçãïñïýíôáé ãéá äùñïäïêßá 500.000 åõñþ ðñïò ôï ôüôå áöåíôéêü ôïõ Ïëõìðéáêïý Âüëïõ, Á÷éëëÝá ÌðÝï. ÔåëéêÜ ôï åëëçíéêü ðñùôÜèëçìá äåí åßíáé ìüíï ãéá ãÝëéá, áëëÜ êáé ãéá êëÜìáôá.

Áýñéï åßíáé ðñïãñáììáôéóìÝíç ç áðïëïãßá ôïõ ÁóôÝñá Ôñßðïëçò êáé ôïõ ðñïÝäñïõ ôçò Ãéþñãïõ ÌðïñïâÞëïõ óôçí ðåéèáñ÷éêÞ åðéôñïðÞ ôçò Óïýðåñ Ëßãêáò êé áíáìÝíåôáé íá âãïõí åéäÞóåéò. Åêôüò êé áí êáé óå áõôÞí ôçí ðåñßðôùóç äåí… áíïßîåé ìýôç.

Ôï åðßìá÷ï ðáé÷íßäé Þôáí åêåßíï ôïõ äåýôåñïõ ãýñïõ, üôáí ï ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò êÝñäéóå ìå 2-1 ôï óýëëïãï ôïõ Âüëïõ. ÐëÝïí ç ïìÜäá ôçò Ôñßðïëçò áíôéìåôùðßæåé ôïí êßíäõíï ôïõ õðïâéâáóìïý. Êé üëá áõôÜ åíþ ôï ðñùôÜèëçìá ôçò Óïýðåñ Ëßãêáò äéåîÜãåôáé ìå 14 ïìÜäåò. ËÝôå íá óõíå÷éóôåß ìå 13;

Óôï êáôçãïñçôÞñéï áíáöÝñåôáé ìåôáîý Üëëùí üôé «åãêáëïýíôáé ðåéèáñ÷éêþò äéüôé ï ðñüåäñïò ôçò ÐÁÅ Ãéþñãïò ÌðïñïâÞëïò, ï ÌðÝïò üóï êáé ïé ÐÁÅ ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò êáé Ïëõìðéáêüò Âüëïõ, óôçí ÁèÞíá, óôïí Âüëï êáé ôçí Ôñßðïëç êáôÜ ôï äéÜóôçìá 8 Ýùò 12 Ìáñôßïõ 2011 ìå ðåñéóóüôåñåò ðñÜîåéò ðïõ óõíéóôïýí åîáêïëïýèçóç ôçò ßäéáò ðáñÜâáóçò, ðñáãìÜôùóáí ôçí áíôéêåéìåíéêÞ õðüóôáóç ôïõ ðåéèáñ÷éêïý áäéêÞìáôïò ôçò Äùñïäïêßáò. Ï Ã. ÌðïñïâÞëïò åíåñãþíôáò êáô åðáíÜëçøç êáé áðü êïéíïý ìå Üëëïõò êáé Ý÷ïíôáò äüëï, õðïó÷Ýèçêáí êáé ðñüóöåñáí ùò äþñï óôïí Ïë. Âüëïõ êáé ôïí Á÷éëëÝá ÌðÝï 500.000 åõñþ óå ìåôñçôÜ, ãéá ôïí áãþíá ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò - Ïëõìðéáêüò Âüëïõ (2-1) êáé óõìöþíçóáí íá Ý÷ïõí ìåéùìÝíç áðüäïóç ïé áèëçôÝò þóôå íá íéêÞóåé ï ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò, íá âåëôéùèåß ç âáèìïëïãéêÞ ôïõ èÝóç êáé íá áðïöýãåé ôïí õðïâéâáóìü. Áõôü Ýãéíå áðïäåêôü áðü ôïí Á÷éëëÝá ÌðÝï, ï ïðïßïò ðáñÝëáâå ôá ÷ñÞìáôá. Ïé ðïäïóöáéñéóôÝò ôïõ Ïëõìðéáêïý Âüëïõ Þôáí ìéëçìÝíïé áðü ôïí Á÷éëëÝá ÌðÝï, ìå óêïðü íá Ý÷ïõí ìåéùìÝíç áðüäïóç óôïí óõãêåêñéìÝíï áãþíá, ôï áðïôÝëåóìá ôïõ ïðïßïõ ôåëéêÜ Þôáí 2-1 õðÝñ ôïõ ÁóôÝñá Ôñßðïëçò».

http://www2.paok24.com/newsitem.asp?s=12&id=12178&t=1

ÓÞìåñá ï ðñþçí ðñïðïíçôÞò ôïõò êáé 4 ðáßêôåò ôïõò  (áõôïß ïé Áíôùíßïõ ðïõ åß÷áí ìåéùìÝíç áðüäïóç...) åßíáé üëïé óôïí Üñç. Ôõ÷áßï ; 

zagorakis

• Guest
Αποφάσεις Πειθαρχικής Επιτροπής

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις :

Α) Γ.Μποροβήλο (Πρόεδρο), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:  «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Δέχεται ότι ο 1ος εγκαλούμενος τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη (δωροδοκία) και επιβάλλει σ΄ αυτόν τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ΄ αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

Δέχεται ότι η 2η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη και επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ.»

Β) Η.Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν.Μαχλά (Πρόεδρο), ΠΑΕ ΟΦΗ : «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Κρίνει ατιμώρητο τον 1ο εγκαλούμενο ελλείψει δικαιοδοσίας λόγω του ότι δεν απεδείχθη η ιδιότητα του ως αφανούς εταίρου της 3ης εγκαλουμένης. Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη η συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 3η εγκαλουμένη διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στις αποδιδόμενες σ΄ αυτήν πράξεις».

Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ.Χριστοβασίλη (Πρόεδρο) : «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη».
«Κρίνει εαυτήν αναρμόδια προς εκδίκαση της υπόθεσης ως προς τους 1ο (Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη), 2ο (Χρήστο Κανελλάκη) και 5η (ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) και παραπέμπει την υπόθεση ως προς αυτούς στον αρμόδιο Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για την εισαγωγή της υπόθεσης στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η 5η εγκαλουμένη ΠΑΕ. Απαλλάσσει τον 3ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 4η εγκαλουμένη λόγω του ότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στην αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη»

http://www.superleaguegreece.net/article/4503

northeagle_4

• Guest
    Λεβαδειακος και Δραμα στην Α Εθνικη με ψηφους 7-2 ,αποχη ο ΠΑΟΚ απο την ψηφοφορια.
Και αν στην πρωτη η εκδρομη ειναι δεδομενη με μια ομαδα που εχεις μονο νικες, θεωρω οτι η Δραμα θα βγαλει το κλασσικο κομπλεξ της βορειοελλαδιτικης πολης κατα του ΠΑΟΚ γιατι απλα 90% ειναι ΠΑΟΚ.Γενικοτερα πιστευα πως θα σωσουν τον κολλητο(και επιχειρηματικα και ηθικα) Πηλαδακη αλλα μαλλον εχουν και οι αλλοι να δωσουν...

antenapoume-4-

• Guest
απο δραμα ειναι ενα μεγαλο κομματοσκυλο στο σχετικο υπουργειο και επισης πρεπει να αντικατασταθει η καβαλα και να διατηρηθει ο σκελετος τιυ πρωταθληματος γεωγραφικα.δραμα βεροια και σερρες παραδοσιακα οι δυνατες ασπρομαυρες επαρχιες αν κ η δραμα τωρα τελευταια επεσε θεμα χρονου να ξαναγιει οπως παλια

Offline savage republic

• Βασικός
Από πότε θ' αρχίσουν να παίζουν Δράμα και Λεβαδειακός στην Σούπερ Λιγκ;

Offline blue_eyes

• Βασικός
θεωρω οτι η Δραμα θα βγαλει το κλασσικο κομπλεξ της βορειοελλαδιτικης πολης κατα του ΠΑΟΚ γιατι απλα 90% ειναι ΠΑΟΚ.Γενικοτερα πιστευα πως θα σωσουν τον κολλητο(και επιχειρηματικα και ηθικα) Πηλαδακη αλλα μαλλον εχουν και οι αλλοι να δωσουν...
εχεις λαθος για δραμα αλεξ.. ισως η μονη εδρα με βεροια και κατερινη που δεν θα ακουσεις το παραμικρο

ο γκευ που κανει κουμαντο φιλε σιγουρα θελει την δραμα γιατι δυστυχως προκειται για παραρτημα ενω και ο λεβαδειακος ειναι υποχειριο

Offline t.b

• Αλλαγή
Από πότε θ' αρχίσουν να παίζουν Δράμα και Λεβαδειακός στην Σούπερ Λιγκ;

10 αγωνιστική νομίζω.

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
Απο 19-20 Νοεμβρη και μετα.. περιμενουν πρωτα να εκδικαστει μια εφεση του Βολου απο το διοικητικο εφετειο Αθηνων.. και αμα δικαιωθουν αυτοι εκει γαμησε μας μετα..

antenapoume-4-

• Guest
κυπελλο ελλαδος θα διεξαχθει φετος???ακομα δε ξερουν ποιες ομαδες απαρτιζουν α και β εθνικη.και το καλο ειναι οτι πρπει να ξεμπερδευεις νωρις με τις εγχωριες διοργανωσεις γιατι εχεις και γιουρο μετα.μπουρδελο οπως ολη η πουστοχωρα τους

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
Καπου ακουσα οτι σκεφτονται να κανουν ολες τις φασεις του κυπελλου με μονους αγωνες για να βγουνε οι ημερομηνιες.. τριμπουρδελο και βαλε.. οριστε εκει ενα τελικο με βαζελογαυρους στο οακα μην χαλατε και την ζαχαρενια σας καραγκιοζηδες..

northeagle_4

• Guest
http://www.gazzetta.gr/stemena/article/item/248855-einai-ola-stemena

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για την ομολογία σοκ του εισαγγελέα που πέρασε στα ψιλά, την ομερτά του αιώνα και το κράτος που παρακολουθεί με ποπ κορν ανά χείρας τις εξελίξεις...

Ζούμε στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κωλοχανείο της Ευρώπης. Έχει κανείς αμφιβολία επ' αυτού; Ο Παναθηναϊκός νίκησε, η ΑΕΚ νίκησε, ο Ολυμπιακός νίκησε, ο ΠΑΟΚ νίκησε. Πάμε παρακάτω γιατί κανένα παιχνίδι δεν χρίζει και ιδιαίτερης κριτικής. Και για ποια μπάλα εξάλλου, να συζητάμε; Για αυτή που παίζεται εκτός γηπέδων;

Βγαίνει σήμερα ένας εισαγγελέας και λέει όσα βλέπει όλος ο λαός εδώ και χρόνια και θα καθόμαστε τώρα να ασχολούμαστε με τους κομπάρσους; Διότι ας μη γελιόμαστε. Κομπάρσοι είναι οι ποδοσφαιριστές. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρό μας είναι όσοι το περιτριγυρίζουν. Οι παράγοντες, οι διαιτητές, οι δημοσιογράφοι, άλλοτε μεμονωμένα κι άλλοτε όλοι μαζί.

Το καλοκαίρι που πέρασε, αποτέλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία της τελευταίας... 50ετίας για κάθαρση. Πολύ μεγαλύτερη και πιο χρυσή από την ευκαιρία του 2004, με την κατάκτηση του Euro. Μερικούς μήνες μετά, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Μανώλης Αντωνακάκης έκανε το ρεζουμέ όσο πιο ανάγλυφα γίνεται (διαβάστε εδώ), μιλώντας στον Θάνο Μπλούνα για την «Καθημερινή της Κυριακής»:

«Το μαχαίρι θα έπρεπε να φτάσει στο κόκκαλο. Όμως, μια ομάδα μόνο, η Ηλιούπολη, σήκωσε όλο το βάρος των στημένων αγώνων. Κρίνω ότι όχι μόνο δεν υπήρχε κάθαρση, αλλά ούτε έναρξη της κάθαρσης. Όσοι πιστεύουν ότι έχει αρχίσει η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βαθιά νυχτωμένοι!».

Κι εσείς (κι εμείς μαζί...) ρε θύματα που πληρώνετε εισιτήριο κάθε εβδομάδα ή συνδρομές για να βλέπετε μπάλα, συνεχίζετε και πιστεύετε σε... πρίγκηπες (όχι τον Αλ Σαούντ) και να παθιάζεστε για ποιο πράγμα; Πιο απλά δε μπορούσε να το περιγράψει ο άνθρωπος. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ. It's official. Μέχρι και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δεν αποκλείεται να γραφτεί.

Κι είναι άλλο πράγμα να το λέει ένας παίκτης μιας ομάδας, ένας πρόεδρος, κάποιος που τα βλέπει υποκειμενικά κι άλλο να στα λέει αυτός που το έζησε από μέσα και στη διαδρομή του απέδειξε ότι πήρε σωστές και λάθος αποφάσεις, αλλά δεδομένα δεν αποτέλεσε μέρος του συστήματος. Για αυτό άλλωστε φαγώθηκαν και ο Αντωνακάκης και ο Φάκος.

Επειδή δεν ήταν υποχείριά τους. Δεν τους «είχαν», να το πούμε απλά. Έριχναν πρόστιμα, έκαναν εφέσεις, κυνήγησαν τις υποθέσεις που είχαν μέχρι εκεί που μπορούσαν, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχθηκαν από δημοσιογράφους-υπαλλήλους όχι των εφημερίδων αλλά των πραγματικών αφεντικών τους. Την ΕΣΗΕΑ πάντως, την ενδιαφέρουν μόνο οι απεργίες. Αν ένας δημοσιογράφος είναι επίσημα υπάλληλος μιας ομάδας που κάνει το ρεπορτάζ, δεν παίζει ρόλο...

Ο Αντωνακάκης ακτινογράφησε ιδανικά την κατάσταση με το παράδειγμα της Ηλιούπολης. Το απόλυτο κουκούλωμα έγινε. Υπάρχουν 39.000 συνομιλίες που θάφτηκαν επειδή, λέει, δεν υπήρχαν... γραμματείς να τις απομαγνητοφωνήσουν. Η επιτροπή εφέσεων - η πιο ξεφτιλισμένη επιτροπή όλων των σπορ σε Ελλάδα και Αφρική - ακύρωνε όλες τις ποινές, αθώωνε όποιους έκαναν τζιζ και από κάτω οι τσάτσοι επευφημούσαν. Οι εισαγγελείς έμπαιναν στο στόχαστρο, οι Βασάρες, οι Πιλάβιοι, οι Δούροι, οι ανυπάκουοι δημοσιογράφοι, όποιος εν τέλει δεν τους έκανε τα χατήρια.

Το θέμα όμως, δεν είναι τι λέμε εμείς, εσείς και ο Αντωνακάκης. Αλλά ότι ζούμε σε ένα κράτος που παρακολουθεί τα γεγονότα σαν απλός θεατής. Έχει πάρει το ποπ κορν του και αφήνει τους λακαμάδες να παρακολουθούν. Οπότε αφού δεν αντιδρά κανείς, και δε μπορούμε και να το αποφύγουμε, ας το απολαύσουμε. Καλή διασκέδαση.

northeagle_4

• Guest
Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Είναι δύσκολη η κριτική για το χθεσινό παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να επιλέγουμε παιχνίδια κι αυτό κάναμε και χθες. Φάνηκε, άλλωστε, ξεκάθαρα και από τις αλλαγές του προπονητή. 'Έχουμε κάνει ένα συγκεκριμένο πλάνο από την αρχή της χρονιάς, μπήκαμε μετά από τρεις μήνες προετοιμασία, ενδιάμεσα παίξαμε και play off. Δεν ψάχνουμε βέβαια για δικαιολογίες, αφού όσοι παίξαμε προσπαθήσαμε για το καλύτερο».

Για το πλάνο του Λεβαδειακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Δεν θέλαμε να πάθουμε αυτό που έπαθε η Κέρκυρα. Είπαμε να προσπαθήσουμε να παίξουμε με συμπαγή άμυνα, αλλά η ποιότητα του Ολυμπιακού είναι αυτή που είδαμε. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε τουλάχιστον χρόνο, αλλά δεν μας βγήκε. Έγιναν εννέα αλλαγές και τα παιδιά που μπήκαν έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί και με αυτή τη διάταξη. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά πιστέψτε με προσπαθήσαμε πάρα πολύ, άσχετα αν δεν μας βγήκε. Συνεχίζουμε έτσι. Αυτό είπαμε όλοι και το κλίμα πολύ καλό στα αποδυτήρια. Είμαστε οικογένεια. Από εδώ και πέρα πρέπει να πορευτούμε ταπεινά και νομίζω ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής».

http://www.gazzetta.gr/super-league/article/item/249815-o-levadeiakos-epilegei-paihnidia

Offline 8emhs

• Αλλαγή
Και τα δυο αυτα ματς, δηλαδη και ΚΕΡΚΥΡΑ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ηταν παιχνιδια ΦΙΛΙΚΟΥ επιπεδου. Ειμαι πολυ προσεκτικος συνηθως σε αυτα που γραφω και εναντιον θεωριων συνομωσιας, αλλα ηταν ΞΕΚΑΘΑΡΟ για οποιον ειδε εστω και βιαστικα τις φασεις των γκολ. Ηταν απλα για γελια. Αν αυτες οι ομαδες επαιξαν σαν επαγγελματικες ομαδες Α' εθνικης, τοτε εγω ειμαι ο Τσαβι...

August Spies

• Guest
Τσαβι έλα στον ΠΑΟΚ!
....
εννοείται Θέμη...θα το παίξανε κι αυτοί, κάτι θα βγάλανε...

Offline T.manos4

• Αλλαγή
ηταν με σειρα το φιλικο Νο 6 και το φιλικο Νο 7......

.....συνεχιζεται
ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ... ΤΣΑΜΠΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΣ