Akolou8ei h synentey3h Anastasiadh (8/9/2004) opws th dhmosieyse to metrosport.gr.
"Καταρχήν να πω ότι με όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους 4 μήνες, πιστεύω ότι αυτή η στιγμή δεν είναι η δεδομένη για να μιλήσει κανείς. Για το συμφέρον του ΠΑΟΚ δεν πρέπει μιλά κανείς. Αν δεν το είχα προγραμματίσει, δεν θα μιλούσα, μου το ζήτησε ο πρόεδρος προχθές το πρωί στην Κύπρο, γιατί πρέπει να πούμε κάποια πράγματα και είπα εντάξει. Μου ζήτησε να μιλήσουμε μαζί και του είπα όχι, γιατί είμαι ξεχωριστό κομμάτι, δεν έχω σχέση με τα διοικητικά, άσχετα αν εσείς για να ρίξετε όλες τις ευθύνες στον Αναστασιάδη, με κάνατε πρόεδρο. Ο Αναστασιάδης δεν ήταν και δε θέλει ποτέ να γίνει ούτε πρόεδρος, ούτε να ασχοληθεί με τα διοικητικά. Για τις ευθύνες όλες τις αγωνιστικές, είμαι υπεύθυνος και μπορεί ο καθένας να μου τις επιρρίψει. Όλα τα άλλα είναι βρώμικα και εκ του πονηρού και έχουν ένα στόχο. Τα ανταποδίδω σε αυτούς που μου τον στέλνουν".
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Συνεχίζοντας, ο Μακεδόνας τεχνικός, καταφέρθηκε εναντίον του Πέτρου Καλαφάτη: "Όταν ανοίγω το στόμα μου ξέρω τι θα πω. Παρακαλώ την Παναγιά να τα βάλει στο στόμα μου. Πριν από δύο χρόνια, ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε τίποτα. Όλοι ήταν απλήρωτοι, κανείς δεν έλεγε τίποτα και οι περισσότεροι λουφάξανε. Ο Αναστασιάδης ήρθε εδώ. Ήρθε και προσπάθησε μαζί με άλλους ανθρώπους, όχι μόνος του, με ΠΑΟΚτσήδες, να σώσει αυτό το καράβι που δεν είχε τίποτα. Ξεκίνησε με τα παιδιά και χωρίς διοίκηση. Ένας Πέτρος Καλαφάτης, που ποτέ δεν υπήρχε, ήτανε για να είναι. Εσείς τον βγάζετε κάθε μέρα να μιλά. Δεν είναι δυνατόν, κατάντια. Τον λυπάμαι ειλικρινά. Να τον βγάλετε και αύριο για να βρίζει τον Αναστασιάδη, αυτόν που πήρε πολλά περισσότερα χρήματα από τον Αναστασιάδη. Οι πληροφορίες μου, μακάρι να κάνω λάθος, αναφέρουν ότι έπαιρνε το μήνα 5 εκατομμύρια. 55 εκατομμύρια αεροπορικά πρώτη θέση κόστισαν κάποια ταξίδια του στον ΠΑΟΚ. Το 2002-03 που ήταν πρόεδρος ο Καλαφάτης, ο Αναστασιάδης πήρε στις 23-8 15.000 ευρώ, στις 4-10 7.000, στις 24-12 15.000 ευρώ, στις 27-2-03 20.000 ευρώ, σύνολο 57.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι τα τηλέφωνά του. Πόσα πήρα φέτος και πόσα μου χρωστά η ΠΑΕ, ο λογιστής είναι εδώ, ρωτήστε τον. Ο επαγγελματίας προπονητής του ΠΑΟΚ. Έκανα προγραμματισμό τότε και ο κ. Μπατατούδης δεν μπορούσε διαφορετικά γιατί δεν είχε μείνει τίποτα".
"ΠΟΤΑΜΟΣ" Ο ΑΓΓΕΛΟΣ
Ο Αγγελος Αναστασιάδης είπε πολλά ακόμα: "Έφυγα τότε και ήρθε ο κ. Βεζυρτζής, ο οποίος με έδιωξε με εξώδικο. Ο Αναστασιάδης έφυγε και παρακαλούσα να μην γίνει μηδέν ο ΠΑΟΚ. Από 1,5 συν που βρισκόταν οικονομικά, όταν επέστρεψα τον βρήκα μείον 25 και τίποτα αγωνιστικά, της πλάκας. Υπάρχουν δύο δρόμοι, της εντιμότητας που λέει ότι έχω μια δυναμική, λέγομαι ΠΑΟΚ, δεν κλαίγομαι, ό,τι κάνω στο σπίτι μου, γιατί η ομάδα είναι σπίτι, θα κάνω και εδώ. Σε όλες τις ομάδες τα ίδια κάνω, έχω ένα λόγο παραπάνω στον ΠΑΟΚ, άσχετα αν οι επαγγελματίες λένε άλλα. Βλέπει τι έχεις και με αυτό δουλεύεις. Είπαμε θα κάνουμε απόσβεση. Πως θα γίνει αυτό, με μείωση συμβολαίων, θα πείσουμε τα παιδιά, να μειώσουμε το μπάτζετ, που είχε ξεφύγει. Το καταφέραμε σε δύο χρόνια με τη βοήθεια των διοικούντων που ήρθαν. Ξέρετε, δεν είναι εύκολο αυτό να γίνει. Απαιτούνται πολλές θυσίες, πολύς κόπος, πολλή υπομονή και επιμονή, γιατί υπάρχουν άνθρωποι γύρω-γύρω από μας και μέσα σε εσάς, που βρίσκονται και στο δικό μου κομμάτι και στους μάνατζερ. Για 5 αγωνιστικές περιόδους δεν έπαιξε αυτό το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ φτάνει σιγά-σιγά στο μηδέν. Και τι γίνεται τώρα; Φταίει ο Αναστασιάδης, να φύγει το παλικάρι, να ξανάρθουν αυτοί σε οποιοδήποτε χώρο να τα κάνουν κομμάτια. Την πρώτη φορά τρελάθηκα και έφυγα και με βρίζανε που παράτησα την ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει από το Μάιο, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ήρθαν τα παιδιά στην προπόνηση και με φώναζαν ότι πουλήθηκαν στον Παναθηναϊκό, φώναζαν πουλημένους τους παίκτες. Ποιους, αυτούς που κάνανε μείωση πάνω από 300 % και δέχονται διακανονισμό στο διακανονισμό για να πάρουν λεφτά τριών ετών. "Είστε αλήτες και βρώμικοι, μας κάνατε να κρυβόμαστε" φωνάζανε, "σηκωθείτε και φύγετε" και προσπάθησαν να μπουν στα αποδυτήρια. Έχει χρήμα ο ΠΑΟΚ και δυναμική, όσο είμαι εγώ κανένας δεν μπορεί να μπει στα αποδυτήρια, αυτοί ήταν μόνιμα εκεί. Με τον Αναστασιάδη δεν μπορεί να μπει κανείς, ούτε παράγοντας, ούτε μάνατζερ. Αυτοί θέλουν να φύγει ο Αναστασιάδης και αυτοί που φέρανε τον ΠΑΟΚ από το μείον στο μηδέν".
"ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ..."
Για την επόμενη μέρα, ο Έλληνας τεχνικός, είπε: "Προσέξτε, δεν είμαι του χθες, είμαι του αύριο, του επόμενου λεπτού. Με κάνατε ερωτήσεις γιατί δεν έγιναν μεταγραφές, γιατί έτσι, γιατί αλλιώς. Ρωτήστε με για το αύριο, εγώ έχω προγραμματίσει, εάν γυρίσω πίσω από δύο χρόνια να δω την κατάντια αυτής της ομάδας, πριν από ένα χρόνο πάλι κατάντια και να δω τώρα πως είναι αυτή η ομάδα, είμαι πολύ ευτυχισμένος. Αλλά, είμαι και πολύ στεναχωρημένος που χάσαμε το Τσάμποιονς Λιγκ. Όμως λέω δόξα το Θεό και ευχαριστώ τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και στήριξαν την προσπάθεια για να είναι εδώ ο ΠΑΟΚ. Όσο είμαστε δυνατοί και ενωμένοι χωρίς μπέρδεμα, ο ΠΑΟΚ θα είναι εδώ, χωρίς αυτούς που κατασπάραξαν την ομάδα χρόνια και δεκαετίας. Ήρθε ένα αποτέλεσμα που "σκότωσε" πολύ κόσμο. Θέλετε να φύγω, δεν μπορείτε, αν θέλει η Παναγιά θα φύγω. 26 μήνες προσπαθούμε με όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να φύγουμε, απαγορεύεται. Για τους πολλούς ΠΑΟΚτσήδες, γιατί ήταν πολλοί αυτοί που στήριξαν την προσπάθεια. Όχι αυτοί που χαίρονται όταν χάνει ο ΠΑΟΚ. Όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια είναι ΠΑΟΚτσήδες, είτε η ομάδα παίζει στην Α' είτε Δ' Εθνική, είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε βρίσκεται στην κατάντια και την έφεραν αυτοί που μιλάνε καθημερινά στα ραδιόφωνα. Παλιά έβγαινα και φώναζα, έλεγα φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος. Εγώ είμαι εδώ. Το είπα πέρσι, πριν από 6 μήνες και μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι. Όποιος είναι με τον ΠΑΟΚ είναι μαζί μου. Όποιος δεν θέλει να είναι με τη δουλειά την αλήθεια και την τιμιότητα, να πάει απέναντι, δεν τον φοβάμαι, δεν υπάρχει για μένα. Έχω περισσότερη δύναμη από είχα πέρσι, βλέπω όλο και περισσότερος κόσμος να συστρατεύεται με αυτό που κάνουμε. Δεν τρώει παραμύθι ο πολύς κόσμος. Διάβασα μια ανακοίνωση από το σύνδεσμο της Κορίνθου. Εκεί να δείτε πως σκέφτεται ο ΠΑΟΚτσής. Εμένα με είπανε λαμόγιο, έβγαλαν ανακοίνωση για τον επαγγελματία προπονητή του ΠΑΟΚ. Δεν το έκρυψα ποτέ, είμαι επαγγελματίας προπονητής, αλλά είμαι και ΠΑΟΚτσής. Δεν είμαι επαγγελματίας οπαδός, ούτε επαγγελματίας παράγοντας, ούτε επαγγελματίας μάνατζερ. Είμαι όμως υπάλληλος της ΠΑΕ, η οποία όποτε θέλει με διώχνει".
"ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ"
Αναφερόμενος στα αγωνιστικά, τόνισε: "Έχω εμπιστοσύνη σ' αυτά τα παιδιά, που αγαπούν τον ΠΑΟΚ. Είναι καλοί παίκτες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι από το Μάιο, όλοι τους βρίζουν, τους αμφισβητούν και όλοι θέλουν να κάνουν τον προπονητή, τον παίκτη, να μπουν στα χωράφια τα αγωνιστικά, να κάνουν αυτά τα οποία δεν είναι υπεύθυνοι. Δεν είμαι υπεύθυνος για τα διοικητικά, ούτε για τη ΦΙΦΑ, ούτε για τον Τύπο. Εσείς όμως λέτε πάντα φταίει ο Αναστασιάδης. Αφού έβαλε το Λουκά να παίξει, φταίει ο Αναστασιάδης. Βγάζετε στα ραδιόφωνα κάποιους και και λένε αφού κάνει τα πάντα, βέβαια φταίει. Κι όταν δεν έχει χαρτί υγείας στα γραφεία της ΠΑΕ, φταίει ο Αναστασιάδης. Αύριο βάλτε τους όλους να λένε φταίει ο Αναστασιάδης. Δεν θα μπω στο συλλογισμό κανενός, έχω προγραμματίσει, θα προσπαθούσαμε να περάσουμε στους ομίλους. Εκτός από την ηθική στεναχώρια έχουμε και την υλική. Πριν από δύο χρόνια έβαλα πριμ μόνο για το Τσάμπιονς Λιγκ, 100.000.000. Κουράστηκα είναι αλήθεια, αλλά μου δίνει δύναμη η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, που είναι η δύναμη της ομάδας, αυτούς δεν θα τους πουλήσω. Σήμερα γράφουν θα παραιτηθώ. Θέλετε να φύγω, όχι δεν θα το κάνω. Είναι αυτό που λέμε για τον ΠΑΟΚ, όσο με πληγώνεις, τόσο με πωρώνεις. Δεν ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε, ούτε η γυναίκα μου με ξέρει στο θέμα αυτό. Πιστεύω ότι η Παναγιά με όλον αυτόν τον εξευτελισμό, το Μάιο θα μας τα δώσει αυτά που αξίζουμε. Να έρθουν οι ΠΑΟΚτήδες κοντά, να βγάλουμε τον ΠΑΟΚ από εκεί που τον έφεραν αυτοί. Αν ζω το Μάιο. Όποιος κοιτά το χθες, θέλει να κάνει κακό".
Στη συνέχεια, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δέχτηκε τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, στις οποίες απάντησε.
- Όλη την ευθύνη την έχω εγώ στο αγωνιστικό, τελείωσε. Ευχαριστώ το Θεό που δεν μπήκα σε αυτή τη λογική των μεταγραφών. Να το απαντήσουμε το Μάιο μαζί όλοι, να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που περνάει, εάν είμαι καλά, αν είμαι εδώ.
- Στον προκριματικό, η ομάδα δεν ήταν αγνώριστη, απλά δεν ήταν καλά. Ήταν καλύτερη από τη Μακάμπι, κάναμε 8 ευκαιρίες έναντι μίας. Δεν είμαι βέβαια ικανοποιημένος, αλλά να ξέρετε, πάντα λέω έτσι θέλει και γίνεται. Εγώ δεν ήρθα να ρίξω ευθύνες σε κανέναν. Αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Θα πείτε ότι δεν απάντησα. Θα πείτε να βγω και να πω την αλήθεια, για να έχετε δουλειά. Εγώ όμως έχω άλλη δουλειά.
- Χάθηκε μία ευκαιρία, αλλά όλες οι ομάδες χάνουν. Και η Μπενφίκα δεν πέρασε και παλαιότερα η Ίντερ, αλλά δε βγήκε κανείς να βρίζει. Ο προπονητής είναι εκεί και συνεχίζουν. Εσείς ειρωνεύεστε, δεν ήταν καλά η ομάδα. Εγώ λέω ότι φταίω. Αλλά για άλλους, φταίει πάντα ο προπονητής, συνέχεια με τον Αναστασιάδη, πάντα με τον Αναστασιάδη. Θα μπορούσε η ομάδα, θυμηθείτε έχασε και από τη Λιν, αλλά πήγε στη Νορβηγία και προκρίθηκε. Η Μακάμπι δεν ήταν ομάδα για να μας αποκλείσει. Δεν πειράζει, αλλιώς πως θα αντέξεις σε αυτήν την πίεση, στο να στα φορτώνουν όλα. Μάθατε εσείς τίποτα από την πλευρά Αναστασιάδη; Όλοι ασχολείστε με μεταγραφές, έχετε γίνει όλοι προπονητές, τον έχετε ρωτήσει τον Αναστασιάδη; Δεν ξέρετε ότι είχα κάνει δύο; Αλλά δεν τους έβαλα, για να μην τους χάσω. Και οι 10 ανανεώσεις συμβολαίων, με μειώσεις αποδοχών, τις ξεχάσατε. Αν κάναμε μεταγραφές είναι σίγουρο ότι θα περνούσε η ομάδα; Ο άλλος έκανε σέντρα και χτύπησε στο καλώδιο η μπάλα και μπήκε μέσα. Και μετά ποιος θα πλήρωνε; Και τι θα έλεγα μετά, έφταιγε ο Λιάσος, ο πρόεδρος;
- Το Μάιο θα με ρωτήσετε για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, όχι για ένα παιχνίδι ή δύο. Εύχομαι να πάνε καλά τα πράγματα, όπως τα περιμένω. Για όλους τους ΠΑΟΚτσήδες, που είπα προηγουμένως. Στόχος μας θα είναι πάλι η υπέρβαση. Το όνειρό μου, μόλις τελείωσε το πρωτάθλήμα, επειδή δεν έχουμε γήπεδο, είπα να φτιάξουμε γήπεδα. Διαθέσαμε 30.000 ευρώ για να μπορεί η ομάδα να προπονηθεί στην Ευκαρπία. Έχω πάνω από δέκα τραυματισμούς, γιατί δεν δίνει νερό ο Μακεδονικός. Το πρόβλημά μου είναι αυτό, όχι ότι δεν έκανα μεταγραφές. Στους συλλόγους, μόλις θα πάρουν έναν παίκτη του δείχνουν τις εγκαταστάσεις. Παλιά τους δείχναμε την Τούμπα, τώρα που να τον πάμε εκτός Τούμπας; Στην Ευκαρπία, να δει τι; Είναι κατάντια να εξαρτάσαι από άλλον για το νερό. Τώρα έχουμε φάει την κατραπακιά και δημιουργούμε και πρόβλημα. Να σκεφτώ εγώ να γίνει αυτό και να θέλει να φύγει ο Ουντέζε. Μου λέγεται πέρσι για τα 6αρια, που τραυματίστηκαν όλα, και τα έξι που είχαμε, και μου λέγατε ότι δεν προνόησα.
- Η διοίκηση δέχεται πιέσεις από παντού, παίρνετε τηλέφωνα και ρωτάτε οι συνδεσμίτες ζητάνε μεταγραφές. Η γραμμή είναι μία, εμπιστοσύνη. Έχεις εμπιστοσύνη στην ομάδα, στον προπονητή, στις δυνάμεις σου. Έχεις ανάγκη όλους και κανέναν, εσύ είσαι διοίκηση, δεν μπορείς να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα. Είπα κάποια στιγμή να μην αλλάξουν. Κι εμένα χτυπά το τηλέφωνο, στις 3 το πρωί, και τα παλικάρια αυτά βρίζουνε. Ποιος όμως είναι ο λαός του ΠΑΟΚ, όχι οι 100 που βγαίνουν στο ραδιόφωνα. Κάντε ένα γκάλοπ και θα το δεχτώ.
- Τα νεαρά παιδιά αυτά πάνε σε δικούς μας ανθρώπους, όπως ο Γιαννιτσανάκης με το Σπύρο Μαραγκό στην Προοδευτική. Ο Κοντέων είχαμε πει να πάει σε Α' Εθνική, αλλά ο μάνατζέρ του τον πήρε και τον πήγε αλλού, δεν μπορώ να τον αναγκάσω. Αν πιέσω λίγο, αρχίζουν τα άλλα, ότι τον στέλνει ο Λαγωνίδης και ο μάνατζερ. Παράδειγμα είναι ο Σαλπιγγίδης και ο Καρυπίδης, ο οποίος είχε ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, μου είπε ότι θέλει να γυρίσει. Το παλικάρι υπέγραψε ένα χρόνο τζάμπα συμβόλαιο και ήρθε πίσω. Ο ΠΑΟΚ έχει 15 παίκτες σε διάφορες ομάδες, έρχονται και υπογράφουν 5ετή συμβόλαια τσάμπα, όπως ο Ανδρεάδης. Κάποτε έρχονταν στον ΠΑΟΚ με 100.000 ευρώ, αλλά αυτά κοπήκανε με τον Αναστασιάδη.
- Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν προσωπικότητα. Προτού έρθω όλοι ήταν μέσα στα γραφεία. Είχαν έναν άνθρωπο κοντά μου, είχε την ευθιξία και παραιτήθηκε. Δεν μπορώ να μαλώνω, όμως αν ασχολούμαι με αυτά, το αγωνιστικό που θα πάει; Δεν μπορώ να γίνω ντετέκτιβ.