Θέλω να μείνω λίγο εδώ από το τελευταίο φύλλο.Ξεπερνώντας το γνωστό σύνθημα-άποψη "
Έλληνες είστε και φαίνεστε" που πολλοί από εμάς συμφωνούν και άλλοι διαφωνούν για λόγους που έχουν αναλυθεί και από τις δύο πλευρές θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό το κειμενάκι και ειδικά στην δεύτερη παράγραφο.
Πολλοί δεν ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα.Άλλοι θεωρούν ότι οι σύνδεσμοι κάνουν υπέρβαση του ρόλου τους όταν ασχολούνται με τέτοια ζητήματα και πρέπει να μένουν έξω από τα γήπεδα και συνδέσμους.Και άλλοι όπως κι εγώ που πιστεύουν ότι οι οπαδοί σαν ένα από τα πιο ζωντανά μέλη της κοινωνίας δεν θα πρέπει να αποστασιοποιούνται από τα κοινωνικά πράγματα.Σεβαστές και οι τρεις απόψεις όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά αυτή τη χρονική στιγμή.
Ανεργία,απολύσεις,μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,φορολογικά μέτρα και άλλα ωραία μας δυσκολεύουν τη ζωή τόσο,όσο η ενασχόληση με τον ΠΑΟΚ να φαντάζει πλέον πολυτέλεια!Σίγουρα υπάρχουν και άτομα που τα καταφέρνουν μια χαρά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλά η συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα(και ειδικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ανήκουν στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα)ζει στα όρια ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει!Με τι κουράγιο να πάει ο οπαδός να φωνάξει για την ομάδα του,να αγοράσει διαρκείας,να πάει εκδρομή όταν δεν έχει να καλύψει τις βιοποριστικές του ανάγκες!Δεν ξέρω αν ακούγονται υπερβολικά αυτά αλλά είναι η πραγματικότητα που βλέπω από γνωστούς και φίλους.
Επομένως από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ επηρεάζεται άμεσα από όλα αυτά που συμβαίνουν (και τα χειρότερα ακόμα δεν ήρθαν) καλώς η Θύρα 4 ασχολείται με τέτοια ζητήματα και καλώς προτρέπει τους οπαδούς να συμμετέχουν στον αγώνα ως το τέλος όπως αναφέρουν μήπως και δούμε καμιά καλύτερη μέρα.Άρτον και θεάματα για να αποσπάται από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας ο λαός είναι γι αυτούς το ιδανικό αλλά μπορούμε να κάνουμε και τα "θεάματα" μέρος του κοινωνικού αγώνα που θα τους ανατρέψει,θα τους στείλει στο διάολο και να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία μας.