Εγώ δεν θα αναφερθώ καθόλου στις παραπάνω συγκρούσεις, γιατί νομίζω ότι έχουν ξεφύγει από τα πλαίσια του διαλόγου και έχουν υποβιβαστεί σε "κράξιμο".
Αφού έλειπα λοιπόν μια εβδομάδα χωρίς να ανοίξω ραδιόφωνο, τηλεόραση ή ίντερνετ, είχα το χρόνο να σκεφτώ ανεπηρέαστος πράγματα για την πάρτη μου, πιο ψύχραιμα και ανεπηρέαστα.Πίστευα βέβαια πως η ατμόσφαιρα θα είχε αλλάξει ενόψει του αγώνα της ομάδας μας το βράδυ, αλλά όπως φαίνεται η φαγωμάρα δε θα σταματήσει ποτέ και θα ασχολούμαστε για ο,τιδήποτε άλλο εκτός του αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή.
Θα επιδιώξω λοιπόν να γράψω δύο λόγια για την πολυσηζητημένη μεταγραφική πολιτική της ΠΑΕ, χωρίς ούτε μυαλοπώλης να το παίξω ούτε προπονητής.Τη δική μου άποψη και σκοπιά.
Όταν άκουσα τον Αναστασιάδη να λέει "δε θέλουμε παίκτες" πίστεψα πως η δήλωση αυτή ήταν "εφέ".Δηλαδή ότι το έκανε για να τονώσει το ηθικό των ήδη υπαρχόντων ποδοσφαιριστών, και ότι μια-δυο κινήσεις ακόμη θα τις σκεφτόνταν...
Κι όμως η πολιτική αυτή υπήρξε πάγια, δηλαδή δεν σκέφτηκε καθόλου μεταγραφές όλο το καλοκαίρι , και ασχολήθηκε με το χτίσιμο της ομάδας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.Κοίταξε δηλαδή το προπονητικό του έργο και άφησε το σκάουτινγκ και τη φιλολογία κατά μέρος. Μία επιλογή κατά πολύ ριψοκίνδυνη γιατί θα είναι ο πρώτος που θα συγκεντρώσει τα πυρά.
Τρελλάθηκα.Είναι δυνατόν να ενισχύεται μέχρι και η Κερκυρούλα με Ναλιτζήδες και Κόντηδες και μεις να σφυρίζουμε αδιάφορα; Ζήτησα και γω (όπως και πολλοί άλλοι νομίζω) μεταγραφές, με κάθε κόστος, ακόμη και αν αυτό σήμαινε οικονομικές θυσίες για την ομάδα.Δεδομένου του ότι άλλες ομάδες με οικονομικά προβλήματα (ΑΕΚ,ΑΡΗΣ) αντί να πέσουν στα ερασιτεχνικά, συνεχίζουν να πραγματοποιούν μεταγραφές.
Πάρτε το όμως ψυχρά οικονομικά και αθλητικά. Τα έσοδα από την συμμετοχή της ομάδας μας στο Τσάμπιονς Λίγκ θα είναι γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ, ίσα ίσα δηλαδή για να φύγει ο βραχνάς των χρεών που ταλανίζει τόσα χρονια την ομάδα. Πήρα πολλά ΙΜ από παιδιά του φόρουμ μετά από κείνα τα post που μου λεγαν να "κάτσω καλά", γιατί δε θα γούσταρα να βλέπω τους παίκτες της ομάδας μου να φεύγουν ως ελευθεροι με προσφυγές το Δεκέμβρη.Είχανε δίκιο εκείνα τα παιδιά. Και αγωνιστικά όμως αν το πάρεις, φτάσαμε με αυτό το σύνολο ως εδώ. Δεν θα πω εγώ "αυτοί μας έφτασαν, αυτοί θα μας πάνε πιο πέρα".Αυτό είναι χαζό, πρέπει συνέχεια να βελτιώνεσαι για να πηγαίνεις παρακάτω.Απλά ο προπονητής γνώριζε πως το σύστημα που θα ακολουθούσε θα ήταν κατά βάση αμυντικό και θα βασιζόταν στο πρέσιγκ. Για να μεταβληθεί ο Π.Α.Ο.Κ. σε μία ομάδα που παίζει φανταιζί ποδόσφαιρο και παίρνει το κέντρο κατά κράτος, έπρεπε να γίνουν 4-5 μεταγραφές αξίας (αγωνιστικής και οικονομικής).Ενδεχόμενο που αφενός δεν ταιριάζει στην νοοτροπία αναστασιάδη, αφετέρου δεν το αντέχει η τσέπη της Π.Α.Ε.. Θα δούμε φέτος Π.Α.Ο.Κ. παρόμοιο με πέρσι, αλλά πολύ βελτιωμένο στους αυτοματισμούς του (λόγω δεσίματος του συνόλου), με περισσότερες επιλογές (από τις δύο μεταγραφές και από νέους παίκτες που εξελίσσονται). Σε μια ομάδα που πρέπει (περιττό να το πούμε) να είμαστε όλοι δίπλα, όσο μπορεί και θέλει ο καθένας.
Με τη νίκη ΠΑΟΚΑΡΑ απόψε
Συγγνώμη αν κούρασα