Author Topic: 19/5/1919 η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (353.000 Ελληνες σφαγιάστηκαν απ τους Τούρκους και η Αρμενική γενοκτονία)  (Read 7336 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline petran4

• Αλλαγή
ÄÉÁÄÙÓÔÅ ÌÅ ÊÁÈÅ ÌÅÓÏ ÊÁÉ ÔÑÏÐÏ ÔÏ ÊÁËÅÓÌÁ ÔÙÍ ÐÏÍÔÉÙÍ ÓÔÉÓ 19 ÌÁÚÏÕ ÓÅ ÁÈÇÍÁ ÊÁÉ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÃÅÍÏÊÔÏÍÉÁ ÔÙÍ ÅËËÇÍÙÍ ÔÏÕ ÐÏÍÔÏÕ... Ç ÐÁÌÐÏÍÔÉÁÊÇ ÏÌÏÓÐÏÍÄÉÁ ÅËËÁÄÏÓ ÊÁËÅÉ ÓÔÉÓ 6:30 ÔÏ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÓÔÇÍ ÐËÁÔÅÉÁ ÓÕÍÔÁÃÌÁÔÏÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÈÇÍÁ ÊÁÉ ÓÔÉÓ 7:30 ÓÔÇÍ ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ. ÈÁ ÁÊÏËÏÕÈÇÓÏÕÍ ÐÏÑÅÉÅÓ ÓÔÇÍ ÔÏÕÑÊÉÊÇ ÐÑÅÓÂÅÉÁ ÊÁÉ ÔÏ ÔÏÕÑÊÉÊÏ ÐÑÏÎÅÍÅÉÏ ÁÍÔÉÓÔÏÉ×Á. ÏËÏÉ ÅÊÅÉ...
ÄÅÍ ÈÁ ËÇÓÌÏÍÇÓÏÕÌÅ... ÈÁ ÎÁÍÁÃÕÑÉÓÏÕÌÅ!ÊÁÈÇÊÏÍ ÌÁÓ, ÍÁ ÌÇÍ ÎÅ×ÍÏÕÌÅ ÏÓÏÕÓ ÅÄÙÓÁÍ ÔÏ ÁÉÌÁ ÔÏÕÓ ÃÉ’ ÁÕÔÏ ÔÏÍ ÅÕËÏÃÇÌÅÍÏ ÔÏÐÏ.ÁÉÙÍÉÁ ÔÏÕÓ Ç ÌÍÇÌÇ.

http://www.youtube.com/watch?v=LLnYwL9VqnM&feature=related (Embedding disabled, limit reached)
http://www.youtube.com/watch?v=5UprH6Zgd-s&feature=related (Embedding disabled, limit reached)

http://www.youtube.com/watch?v=t6KU8NXZaOg&feature=related (Embedding disabled, limit reached)
« Last Edit: May 19, 2011, 12:12:47 by petran4 »
ΠΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ
ΠΑΟΚ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΝΑΟΣ
ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ!!

baron

• Guest
Είχα λοιπόν έναν θείο, είχα γιατί πέθανε, που τον γνώρισα στα δέκα μου και τον είδα πρώτη και τελευταία φορα εκείνη την εποχή - γύρο στο 1979.

Έπινε. Οι γείτονες συνεχώς λέγανε για αυτόν: Δεν είναι καλά. Σάλεψε.

Η τύχη το θελε να τον πετύχω σε κάποια καθαρή στιγμή.
Το σπίτι του γεμάτο από φωτογραφίες στρατιωτών.

Ως παιδί άρχισα να ρωτώ. Ποιοι είναι αυτοί, που και γιατί.

Έτσι μου είπε την Ιστορία του.

Φαντάρος στην Κύπρο το 1974. Δεν θυμάμαι τι μου είπε επί λέξη. Παιδί γαρ. θυμάμαι όμως ότι δείχνοντας τις φωτογραφίες μου έλεγε " ο φίλος μου που τον σκοτώσανε, αυτό το παλικάρι που πήγε τσάμπα, ο γιάννης που ψάχναμε τα πόδια του " και πολλά αλλα αποσπασματικά σαν σε όνειρο.

Κάποια στιγμή ο θείος αυτός λοιπόν σηκώθηκε και έφυγε προς australia χωρίς να ξαναγυρίσει ούτε για διακοπές στην ελλάδα διακόπτοντας και κάθε σχέση με αυτήν.

Μετά από πολλά χρονια κατάλαβα ότι την Ζωή του την άφησε κάπου στην Κύπρο μαζί με τα Σώματα πολλών φίλων του.

Και πολύ αργότερα κατάλαβα και τι σημαίνει ημερα μνήμης για τον ΝEOέλληνα:

ΤΙΠΟΤΑ. Πανηγύρια. Φραστικές κορώνες. Δεν ξεχνώ και πούτσες.

Αίντε λοιπόν μαζευτείτε σε καμια πρωτευουσιάνικη πλατεία όπως κάθε χρόνο και εκπληρώστε "το χρέος σας" όπως αρμόζει στον ΝEOέλληνα.

Και στις 00:01 της επομενης ημέρας έχουν όλα τελειώσει και η Ζωή προς την δόξα τραβα.

Για τον πόντιο το ίδιο όσο για τον κύπριο.

Δυστυχώς δεν σημαίνουν τίποτα οι ημερες μνήμης όταν δεν ακολουθούν συγκεκριμένες ενέργειες. Αλλα είπαμε: Από βαρύγδουπα και panhghrtzidika τίποτα άλλο σε αυτήν την χωρα.

Μείνανε λίγα χρονια για να το "εορτάσουμε" με κάθε λαμπρότητα το 2020 και κάτι όταν θα "κατοσταριζει". Μπορεί να το βάλουν και μαζί με την επανάσταση του 21 που θα "διακοσαριζει". Διπλή "γιορτή"; σα να λέμε.

Offline petran4

• Αλλαγή
Αν ποτε βρεθεις σε αυτη την ημερα μνημης και πενθους δεν θα δεις κανενα πανηγυρη και σιγουρα κανεναν νεοελληνα.Αυτοι θα βρισκοντε σε χωρους μοδατους χλιδατους και παρακμιακους οπως αυτα που πλασαρουν τα μμε.Σεβασου εστω και για μια μερα τη μνημη αυτων των ψυχων.
Οτι και να γραψεις η αντιγραψεις παντως αυτη η ιερη ενοτητα δεν θα γινει μπουρδελο.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.

baron

• Guest
Ο τρόπος που γραφεις εμενα μου δείχνει ότι ακριβώς σε σένα απευθυνόταν αυτό που αντέγραψα,

ούτε γνωρίζεις ούτε είσαι σε θέση να ξέρεις τι έκανα εγώ προσωπικά για την αναγνώριση της σφαγής των αμαχων της μικράς ασίας ως γενοκτονίας από τα γερμανικά κοινοβούλια κρατιδίων και ομοσπονδίας. Ένα παράδειγμα μονο.

Έτσι λοιπόν αφήνω την ημερα μνήμης για εσένα και κρατώ την δράση για εμενα.

θα είμαι όμως σε επιφυλακή - για εσένα προσωπικά - να δω ποτε θα κανεις την επομενη αναφορά στο θέμα.

Ελπίζω όχι στην επομενη ημερα μνήμης.

ive4

• Guest
Φυσικά πρέπει να υπάρχει συνέχεια και πράξεις και όχι απλά μία μέρα μνήμης. Τελική δικαίωση είναι μόνο η επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **
ας ειναι καλά εκεί που είναι στο πάνθεον των ηρώων οι ψυχές τους. άλλωστε τσάμπα πέθαναν μάλλον, αφού πλέον ακόμη και οι ημέρες μνήμης εχουν καταντήσει μία υπόθεση ρουτίνας για τους περισσότερους από τους σημερινούς Έλληνες, κάτι τυπικό που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. εύγε σε όσους τιμούν αυτήν την ημέρα πραγματικά και ουσιαστικά και όχι επειδή έτσι συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια....
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
Δεν ξεχνάμε ποτέ τους προγόνους μας

αφιερωμένο στην μνήμη τους

http://www.youtube.com/watch?v=7i05aogdD8Q&feature=g-upl (Embedding disabled, limit reached)
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΑ

Offline petran4

• Αλλαγή
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ

Offline tsaxtsis

• Αλλαγή

Offline Vorious

• Αλλαγή
οι μνημες γινονται ολο και πιο αχνες
δε βρισκουμε πουθενα ανθρώπους που τα ζησανε πλεον
μονο διηγησεις απο δευτερο "χερι"
προπαππουδες προγιαγιαδες, πονεσανε, πεθανανε, αφησανε τα κοκκαλα τους σε αγνωστα μερη, απο στυγνους δολοφονους

ΑΘΑΝΑΤΟΙ, δε θα σας ξεχασουμε ποτε γιατι ειστε αιμα μας...δε θα ξεχασουμε ουτε τους δολοφονους σας και το αιμα σας που εχουν στα χερια τους....
ειπαμε και ΠΑΟΚ να μην ημουνα παλι ΠΑΟΚ θα μουνα

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΝΤΟΣ Μ.ΑΣΙΑ Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΙΜΗ Κ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
ΣΙΓΑΛΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΦΑΕ ΠΑΤΑΤΑΚΙ