Author Topic: 19/5/1919 η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (353.000 Ελληνες σφαγιάστηκαν απ τους Τούρκους και η Αρμενική γενοκτονία)  (Read 7307 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Diego μην τα βαζουμε με τους λαους, ειναι λαθος. Η τουρκικη κυβερνηση, το τουρκικο παρακρατος και ο τουρκικος στρατος εκαναν πραξη αυτη τη θηριωδια, η ελληνικη κυβερνηση δεν εκανε τιποτα για να την αποτρεψει, το ελληνικο κρατος μεταχειριστηκε τους προσφυγες σαν ζωα, οι κυβερνησεις ελλαδας και τουρκιας εδω και δεκαετιες σφυριζουν αδιαφορα και θαβουν το κεφαλι τους στην αμμο οταν γινεται αναφορα στα γεγονοτα εκεινης της εποχης. Η οργη μας για τα εγκληματα των κυβερνωντων πρεπει να στρεφεται στους υπαιτιους, οχι στους ανθρωπους τους οποιους συνεχιζουν να δυναστευουν.

Το δραμα του λαου μας δεν πρεπει να ξεχαστει ποτε, οπως και η ιστορια μας. Η γλωσσα, τα εθιμα και ο χαρακτηρας των Ποντιων μοιραια θα χαθουν, οπως γινεται σε καθε διασκορπισμενο λαο χωρις πατριδα. Το μονο χρεος που μας εμεινε ειναι να μην ξεχασουμε ποτε ποιοι ειμαστε και απο που ερχομαστε.
Παρακαλω κρατηστε το τοπικ ψηλα ολη την ημερα.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline bane

• Αλλαγή
skyclad4 αδερφε μου να σε πω οτι ολα μπορει να χαθουν σε αυτον τον κοσμο εκτος απο τα ηθη και εθιμα των ποντιων. και νασαι σιγουρος οτ ιο τελευταιος εληνας που θα πεθανει σε ολοκληρωτικη καταστροφη θα ειναι ποντιος
εχεις δικιο σε ολα τα αλλα
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Diego-4

• Guest
Και εγώ συμφωνώ με αυτά που λές.Έτσι είναι.
Οι πόντιοι δεν χάνοντε όμως , είναι σαν τις κατσαρίδες , αντέχουν και σε πυρηνικό πόλεμο.
Δεν είμαι πόντιος, απο τη Σμύρνη κρατάω .... 

Diego-4

• Guest
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη καλλιτέχνες με "ΜΝΗΜΕΣ"

CLUB LARISA

• Guest
Sκyclad αδερφέ, εγώ πάλι δε συμφωνώ με την προσπάθεια αθώωσης εθνών που επιχειρείται απο πολλούς, όχι ως θέση, αλλά ως πρόφαση. Κ δεν μιλάω για σένα που έγραψες εύσχημα την άποψή σου. Δεν θέλω κ δεν πρέπει το τόπικ να γίνει πουτάνα κ για αυτό δεν πρόκειται να το αναλύσω. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τους ανθρώπους που χαθήκαν...
Να θυμίσω μόνο την 6η Σεπτεμβρίου του '55 κ την ταυτότητα αυτών που έσφαζαν ανελέητα και αδιάκοπα. Δεν ήταν ούτε καθεστωτικοί, ούτε στρατιωτικοί, ούτε παραστρατιωτικοί. Η μνήμη λήθη δε γίνεται.....
Κατά τα άλλα, μαζί σου....

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Δεν φταίει το χέρι κλαμπ αλλά η ιδεολογία που το οπλίζει και του αφαιρεί τους ηθικούς ενδοιασμούς προκειμένου να διαπράξει όλα αυτά τα φρικαλέα που σήμερα κάποιοι από μας θυμόμαστε
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

melina

• Guest
Diego μην τα βαζουμε με τους λαους, ειναι λαθος. Η τουρκικη κυβερνηση, το τουρκικο παρακρατος και ο τουρκικος στρατος εκαναν πραξη αυτη τη θηριωδια, η ελληνικη κυβερνηση δεν εκανε τιποτα για να την αποτρεψει, το ελληνικο κρατος μεταχειριστηκε τους προσφυγες σαν ζωα, οι κυβερνησεις ελλαδας και τουρκιας εδω και δεκαετιες σφυριζουν αδιαφορα και θαβουν το κεφαλι τους στην αμμο οταν γινεται αναφορα στα γεγονοτα εκεινης της εποχης. Η οργη μας για τα εγκληματα των κυβερνωντων πρεπει να στρεφεται στους υπαιτιους, οχι στους ανθρωπους τους οποιους συνεχιζουν να δυναστευουν.

Το δραμα του λαου μας δεν πρεπει να ξεχαστει ποτε, οπως και η ιστορια μας. Η γλωσσα, τα εθιμα και ο χαρακτηρας των Ποντιων μοιραια θα χαθουν, οπως γινεται σε καθε διασκορπισμενο λαο χωρις πατριδα. Το μονο χρεος που μας εμεινε ειναι να μην ξεχασουμε ποτε ποιοι ειμαστε και απο που ερχομαστε.

Συμφωνώ απόλυτα!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...

northeagle_4

• Guest
Δεν ειναι ωρα για τετοιες συζητησεις τωρα και ειδικα σημερα νομιζω.
αλλα επειδη τα πργαματα δεν ειναι ουτε μαυρα ουτε ασπρα και εζησα και 5 πραγματα:
Ειναι γεγονος  οτι μιλαμε για εναν απο τους πιο ρατσιστικους και φασιστικους λαους λογω πολιτικης καταστασης βασικα εδω και αιωνες.Εννοειτε οτι υπαρχουν λαμπρες εξεραισεις που αντιτασσοντε στην προπαγανδα και την ιδεολογια του μισους που επικρατει εκει και εννοειτε και το αναφερω ως βιωμα οτι τουρκοι 2ης -3ης γενιας στο εξωτερικο δεν εχουν καμια σχεση πλειοψηφικα με τετοιες μαλακιες.

Offline PAOK_Piraeus

• Αποστολή
  • **
Ο,τι και να πεις τετοιες μερες ειναι λιγο.. Η ιστορια βρυχει απο μονη της..

ΑΘΑΝΑΤΟΙ..
"Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή."

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός

+1926

Offline maria-mtb

• Βασικός

υγ . καλο θα ειναι απο καθε πολη οποιος γνωριζει την ατζεντα εκδηλωσεων να την ανακοινωνουν στο παρον τοπικ

Σήμερα στις 21:00 βγαίνουμε όλοι στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής και σιωπηλοί και καθιστοί, με ένα αναμμένο κερί, δηλώνουμε ότι σήμερα οι Έλληνες δεν ξεχνάμε! Θυμόμαστε και τιμούμε!

Όσοι δεν μπορείτε να έρθετε για οποιονδήποτε λόγο, ανάψτε ένα κεράκι στο παράθυρο του σπιτιού σας για να το βλέπει ο ουρανός! Οι 353.000 αθώες ψυχές το αναμένουν για να λαμπιρίζουν σαν αστέρια!

http://www.facebook.com/event.php?eid=102627150803

και συμπληρωνοντας, αν δεν μπορειτε ή δε θελετε να αναψετε ενα κερακι στο παραθυρο σας, αναψτε μεσα στο σπιτι σας ενα καντηλακι, ειναι ιδανικο και αρκει για την περισταση...

makptol

• Guest
να χαμε να λεγαμε οι τουρκια εχει πολλους προοδευτικους ανθρωπους αλλα η πλειοψηφια
ειναι κατευθυνομενοι φανατικοι .....ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ
ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΧΙΛΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ.......ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ........και την προγιαγια μου που πυροβοληθηκε απο τουρκους τσετες ενω κατεβαιναν οι δικοι μας στην μαυρη θαλασσα απο τα βουνα για να ερθουν ελλαδα
αιωνια της η μνημη.....

Offline petran4

• Αλλαγή
Αφιερωμενο σε ολες τις Ελληνικες ψυχες του ΠΟΝΤΟΥ!!!!ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ.
Με αφορμη την επερχομενη μαυρη επετειο της εισοδου του Κεμαλ Ατατουρκ στην Σαμψουντα και στον Ποντο ο ποντιακης καταγωγης τραγουδιστης Βασιλης Καρρας σ ενα μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα cd τραγουδησε...
Βασιλης Καρρας/Ποντιακο τραγουδι

http://www.youtube.com/watch?v=xfNTvquoKA8 (Embedding disabled, limit reached)
ΠΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ
ΠΑΟΚ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΝΑΟΣ
ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ!!

Offline Akis 1926

• Αποστολή
  • **
O παπους μου σχωρεθηκε το 1976...

Μουλεγε το τι περασε για να ερθει απο τον ΠΟΝΤΟ  εδω..Την πρωτη γυναικα του(πανεμορφη,στην φωτο που εχουμε ακομη),επειδη εχασε τις δυναμεις της στο πλοιο των ΠΟΥΣΤΟαγγλων(ντεμεκ πολιτισμενων), την πηραν απο την αγκαλια του παπου μου και την πεταξαν στην θαλασσα..Η τελευταια του εικονα απο εκεινη ηταν τα μακρυα ξανθα μαλλια της που απλωνονταν την ωρα που βουλιαζε  στην θαλασσα..

Οσο για τον ξεριζωμο μαλλον ηταν ενα ακομη "λιθαρακι" στον αφελληνισμο των περισσοτερων περιοχων γυρω απο αυτο το μπουρδελο που ζουμε και εχουν το θρασος να το ονομαζουν ΕΛΛΑΔΑ και να ξεφτιλιζουν στα περατα του κοσμου αυτο το ιερο ονομα..

Και φυσικα δεν τρωω το παραμυθι οτι οι κακοι Τουρκοι και οι καλοι Ελληνες...
Υπαρχουν μονο οι ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...
Ειτε ειναι Ελληνες ειτε Τουρκοι...Και το παραξενο ειναι οτι οποτε παω (και μαλιστα συχνα)στην Τουρκια και μιλαω με ανθρωπους και μιλαμε μεταξυ μας και προσπαθουμε να βρουμε το ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ και ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ κατι που μας χωριζει,οι Τουρκοι(αυτοι οι "κακοι"),καταληγουν οτι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...
Και μαλιστα οταν τους λεω οτι ειμαι ΠΟΝΤΙΟΣ(ΚΑΡΑ ΝΤΕΝΙΖ), ανοιγει η καρδια τους..
Μας εχουν σε μεγαλη υποληψη..Μας εχουν για κατι το ξεχωριστο..
Κανουν τις κινησεις των χεριων και το τρεμουλο του στηθους των χορων μας..Οταν παω στα Ποντιακα Χορευτικα Κεντρα, γινεται χαμος..
Οι Ποντιοι οι ταξιτζηδες εχουν ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ,και τα Ποντιακα τραγουδια(σε Τουρκικη γλωσσα)...

Βεβαια το ξερουμε ολοι οτι ειναι πολυ ευκολο να προκαλεσεις πολεμο και να βαλεις τον κοσμο να σκοτωνεται...Μην ξεχναμε οτι ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ εχουμε σφαχτει μεταξυ μας και μαλιστα προκαλεσαμε περισσοτερα θυματα απο αλλους πολεμους...

Επαναλαμβανω οτι ΠΑΝΤΑ πισω απο καθε πολεμο (και ειδικα χαμενο πολεμο) βρισκονται πολιτικοι..
Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ FC CLUB...

Offline KATISI4

• Αλλαγή

Diego-4

• Guest
Έχω και εγώ τικ...Καμια φορά όταν μου τι δίνει πολλή , κλείνω το αριστερό μάτι.

melina

• Guest

Δεν αστειευόμαστε με τον Πόντο λέμε!!!
 :)

Argonath4

• Guest
Sκyclad αδερφέ, εγώ πάλι δε συμφωνώ με την προσπάθεια αθώωσης εθνών που επιχειρείται απο πολλούς, όχι ως θέση, αλλά ως πρόφαση. Κ δεν μιλάω για σένα που έγραψες εύσχημα την άποψή σου. Δεν θέλω κ δεν πρέπει το τόπικ να γίνει πουτάνα κ για αυτό δεν πρόκειται να το αναλύσω. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τους ανθρώπους που χαθήκαν...
Να θυμίσω μόνο την 6η Σεπτεμβρίου του '55 κ την ταυτότητα αυτών που έσφαζαν ανελέητα και αδιάκοπα. Δεν ήταν ούτε καθεστωτικοί, ούτε στρατιωτικοί, ούτε παραστρατιωτικοί. Η μνήμη λήθη δε γίνεται.....
Κατά τα άλλα, μαζί σου....

+1919,1922,1955,1974...