Δεν αντιστάθηκε ο ΠΑΟΚ στην Τσεχόφσκι
Δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο του παιχνίδι στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ να κοντράρει τον αντίπαλό του. Η Τσεχόφσκι επικράτησε πριν από λίγο με 46-22 παραδίδοντας μαθήματα απλού και μοντέρνου χάντμπολ, επιβάλλοντας τον δικό της ρυθμό από την αρχή. Το 0-8 στο 7΄ έδειξε το τι θα ακολουθούσε και οι Ρώσοι με συνοπτικές διαδικασίες σταδιακά αύξαναν τη διαφορά για να οδηγηθεί η αναμέτρηση στο τελικό 46-22.
Δεκάλεπτα: 2-11, 7-17, 12-24 (ημ), 15-31, 19-37, 22-46
Δίλεπτες 0/0, Πέναλτι: 0/0-3/2
ΠΑΟΚ (Σειρεκίδης) Κόμινεκ, Μισυρλής 1, Παλάσκας 2, Γουργούμης, Σαουλίδης, Γ. Πετρίδης, Αποστολίδης, Χατζηγιαννίδης, Θ. Πετρίδης 3, Ναουμίδης, Ευαγγελίδης 2, Μάρκοβιτς 8, Σεβαστίδης 2, Ριγανάς 4
Τσεχόφσκι (Μαξίμοφ) Γκραμς, Φιλίποφ 8, Ασλανιάν 5, Κοβαλέφ 3, Σκοντίτζεφ 3, Τσερνοβάνοφ, Σελμένκο 1, Ραστβόρτσεφ 5, Ζότοφ 4, Πούντκο, Τσιτσκάρεφ 3, Τσιπούριν 5, Σιμπκαμανίν, Ιβάνοφ, Ντιμπίροφ 2, Σταρίχ 7, Καμάνιχ
Δηλώσεις προπονητών
Σ. Σειρεκίδης: «Ολοκληρώσαμε έναν κύκλο μεγάλων και σπουδαίων αγώνων. Πιστεύω ότι αποκομίσαμε τις εμπειρίες που δίνει μια τέτοια διοργάνωση και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Οι Ρώσοι είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα, η βάση της Εθνικής τους ομάδας, σίγουρα δεν ήταν εύκολο να τους προβάλλουμε μεγαλύτερη αντίσταση αλλά από κάθε παιχνίδι υπάρχουν οφέλη. Επιστρέφουμε ολοκληρωτικά πλέον το βλέμμα μας στους δύο επόμενους στόχους σε πρωτάθλημα και κύπελλο».
Μαξίμοφ: «Από τη στιγμή που προκριθήκαμε στους «16» του τσάμπιονς λιγκ είμαι ευχαριστημένος, εκτός του παιχνιδιού με την Μονπελιέ στη Ρωσία, όπου χάσαμε την πρώτη θέση του ομίλου. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη έκπληξη, για το ότι στάθηκε στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, με τόσα μέσα, τόσο άξια. Για μας πλέον ο στόχος είναι να κοιτάζουμε βήμα-βήμα τα παιχνίδια και φυσικά να πάμε στο φάιναλ φορ, όχι όμως ως θεατές». Στη μεγάλη μορφή του Ρώσικου χάντμπολ όταν του έγινε ερώτηση για την αποτυχία της Εθνικής στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, ο Μαξίμοφ ήταν αποστομοτικός, τονίζοντας: «Για το τελευταίο ευρωπαικό πρωτάθλημα έχω αποκλειστικά την ευθύνη γιατί δεν «φόρτωσα» σωστά την ομάδα και στη διοργάνωση ήμασταν ανέτοιμοι. Για τη γενικότερη αποτυχία, αυτή έχει αντανάκλαση σε όλο το οικοδόμημα του Ρώσικου χάντμπολ. Οι παίκτες είναι σε μία ομάδα και δεν υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός»
http://www.handball.gr/new/news_item.php?catid=20&mid=4&smid=1&newsid=578ΠΑΟΚΑΡΑ μου σε ευχαριστώ που μου έδωσες τόσοι χαρά που έπαιξες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τώρα που τελείωσε αυτό το όνειρο, ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΖΗΤΩ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ.