Πήρε Ογιάνσιβου ο ΠΑΟΚ
Στην απόκτηση του δεύτερου διαγώνιου της εθνικής Φιλανδίας Όλι-Πέκα Ογιάνσιβου προχώρησε ο ΠΑΟΚ. Για τον παίκτη που βγαίνει για πρώτη φορά εκτός συνόρων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια ο Μάουρο Μπερούτο με δηλώσεις του στο gazzetta.gr.
Σε μία ακόμα μεταγραφή προχώρησε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» που δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε για την επόμενη χρονιά τον 22χρονο Φιλανδό Όλι-Πέκα Ογιάνσιβου. Ο παίκτης αγωνίζεται ως διαγώνιος, είναι 1.96, έχει βάρος 90 κιλά, κάνει επίθεση στα 345 εκατοστά και μπλοκ στα 315. Το νέο απόκτημα τους ΠΑΟΚ για πρώτη φορά θα φύγει εκτός της πατρίδας του για να παίξει σε άλλο πρωτάθλημα, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια είναι στέλεχος της εθνικής του ομάδας. Όσον αφορά την καριέρα του την ξεκίνησε στην Βαμάλον Κίσα, για τα επόμενα τρία χρόνια συνέχισε στην Βαλιπά, ενώ πέρσι προσ΄φερε τις υπηρεσίες του στην Πιελαβέντεν Σάμπο.
Ποιος είναι ο Ογιάνσιβου
Ο Φιλανδός ανακηρύχθηκε καλύτερος διαγώνιος στο πρωτάθλημα της πατρίδας του το 2008, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος το 2006 και καλύτερος σέρβερ την ίδια χρονιά. Όσον αφορά τους τίτλους έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2008, 2009) και ένα Κύπελλο (2008). Ως χόμπι έχει το playstation 3, αγαπημένο του φαγητό είναι το σπιτικό και μουσική η τρανς και η χορευτική.
Μπερούτο: «Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει»
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον προπονητή του Ογιάνσιβου στην εθνική Φιλανδίας τον... δικό μας Μάουρο Μπερούτο ο οποίος μας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του μικρού. Αναλυτικά ο Ιταλός προπονητής μας τόνισε: «Ο Όλι αν και είναι πολύ νέος, έχει αποκτήσει εμπειρία τα δύο χρόνια με την εθνική ομάδα. Θα βγει για πρώτη φορά από την χώρα του, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι μπορεί να πετύχει».
Ποια είναι τα προτερήματα και ποια τα μειονεκτήματά του;
«Στα υπέρ του είναι η επίθεση, ενώ είναι πάρα πάρα πολύ καλός στο σερβίς, που είναι και το μεγάλο του όπλο. Όσον αφορά τα αρνητικά είναι πως στην αρχή λόγω απειρίας ίσως να αντιμετωπίσει πρόβλημα, ωστόσο πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».
Πιστεύετε ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ;
«Βέβαια. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει. Αν ο ΠΑΟΚ πιστέψει σε αυτό το παιδί θα μπορέσει να κάνει πολύ καλά την δουλειά του».
Μιλούσε καθόλου για την προοπτική του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα;
«Φυσικά και μιλούσε και μάλιστα με τα καλύτερα λόγια. Είναι πολύ ευχαριστημένος που θα βγει για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του».
Το γεγονός του ότι θα είναι η πρώτη φορά, μήπως του δημιουργήσει πρόβλημα;
«Όχι δεν το πιστεύω αυτό. Το βόλεϊ για τον Όλι, είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή του. Είναι γιος παλιού αθλητή και αυτό τον έχει κάνει να αγαπήσει το άθλημα ακόμα περισσότερο. Όπως είπα μπορεί στην αρχή να έχει προβλήματα, όμως έχοντας όρεξη και ενθουσιασμό θα τα ξεπεράσει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που μπορεί να μην πήρε το μεγάλο όνομα, ωστόσο σίγουρα έκανε μία εξαιρετική κίνηση που θα τον βοηθήσει σημαντικά»
http://www.gazzetta.gr/content/view/38221/189/