Εγώ, σε αντίθεση με αρκετούς αδερφούς παραπάνω, θα πάω να ψηφίσω στις ευρωεκλογές διότι θεωρώ ότι η εκλογική διαδικασία είναι μία σοβαρή υπόθεση στο πολίτευμα που ζούμε, όσο και αν οι πολιτικοί προσπαθούν για το αντίθετο.
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επηρεάζουν σημαντικότατα την ζωή μας, παρόλο που οι εκάστοτε κυβερνώντες μας γράφουν στα @@ τους και δεν μας ενημερώνουν για τίποτα! (...φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα....)
Η αποχή οδηγεί στην αποδοχή της παρούσας κατάστασης.
Στα χέρια μου έπεσε ένα τευχάκι για την Ε.Ε., αρκετά ενδιαφέρον. Παραθέτω τους στόχους που θέτει η Ε.Ε. για τον 21ο αιώνα. Ποιος τους υλοποιεί, ή έχει σκοπό να τους υλοποιήσει...είναι μία άλλη συζήτηση που ξεφεύγει από τα όρια του οπαδικού φόρουμ που βρισκόμαστε.
Η Ευρώπη σε 12 μαθήματα
Pascal Fontaine
http://ec.europa.eu/publications/
Λουξεμβούργο: Υπηρεσία επίσημων εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, 2007
σελ. 5
Ο στόχος της Ευρώπης για τον 21ο αιώνα είναι:
- να παράσχει ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα στους λαούς της,
- να υπερβεί τις διχόνοιες στην ήπειρο,
- να διασφαλίσει την ασφαλή διαβίωση των πολιτών της,
- να προωθήσει την ισορροπημένη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη,
- να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και να διατηρήσει την πολυμορφία των λαών της Ευρώπης,
- να υπερασπιστεί τις κοινές αξίες των Ευρωπαίων, όπως η αειφόρος ανάπτυξη και το υγιές περιβάλλον, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κοινωνική οικονομία της αγοράς.***********************************************************************