"Με Άγιαξ, Φενέρ και Βίγια δείξαμε ποιοι είμαστε"
Γιατί τα παιχνίδια της περασμένης περιόδου με τους Ολλανδούς, τους Τούρκους και τους Ισπανούς αποτελούν σημεία αναφοράς για τον Ντάριο Κρέσιτς και μέχρι που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν
Μέσα σε μια σεζόν, την περασμένη, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετάξει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τον Άγιαξ, από τον οποίο τελικώς αποκλείστηκε χωρίς ήττα, άφησε εκτός Europa League την ζάμπλουτη Φενέρμπαχτσε, ενώ κέρδισε εντός έδρας τη Βιγιαρεάλ, που αποκλείστηκε από τον τελικό του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού θεσμού από την μετέπειτα νικήτρια, Πόρτο.
Αυτά που κατέγραψε στο ενεργητικό του ο "Δικέφαλος" την περασμένη σεζόν και η... βάση δεδομένων που δημιούργησε, φυσικά δεν περνούν απαρατήρητα από τους ίδιους τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι έχοντάς τα κατά νου παίρνουν ώθηση για να φτάσουν -τουλάχιστον- μέχρι εκεί που έφτασαν και την περίοδο που πέρασε, δηλαδή τη φάση των "32".
Είναι χαρακτηριστική, για παράδειγμα, η τοποθέτηση του Ντάριο Κρέσιτς σε σχετική ερώτηση που του έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό "Europe 1". Ο Κροάτης πορτιέρο του "Δικέφαλου" μίλησε ακόμη για το πώς αντέδρασε όταν του έγινε η πρόταση να μετακομίσει στην Τούμπα, για το αν σκέφτεται ακόμη το ενδεχόμενο να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα, όπως έντονα είχε ακουστεί το καλοκαίρι του 2010, αλλά και για την πιθανότητα να κληθεί να υπερασπιστεί τα δοκάρια της Εθνικής ομάδας της χώρας του.
Συγκεκριμένα, ο Κρέσιτς δήλωσε:
Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο Europa League αυτή τη σεζόν: "Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυσκολίας σε σχέση με πέρσι. Την περασμένη σεζόν, οι εμφανίσεις μας απέναντι στον Άγιαξ, τη Φενέρμπαχτσε και τη Βιγιαρεάλ, έδειξαν ποιοι είμαστε και ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε ομάδες αυτού του επιπέδου στην Ευρώπη. Φέτος υπάρχει ένας διαφορετικός όμιλος, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαστε κατώτεροι από τους αντιπάλους μας. Στόχος μας και τη φετινή χρονιά είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση".
Για το τι σκέφτηκε όταν προέκυψε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ: "Τότε που έπαιζα στον Πανιώνιο και ήρθα να παίξω στην Τούμπα είδα ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ. Όταν ήρθε η προσφορά από τον ΠΑΟΚ, δεν το σκέφτηκα καθόλου, γιατί ήθελα να παίξω σε αυτήν την ομάδα και γι' αυτόν τον κόσμο. Το μόνο που μπορώ να κάνω για να ευχαριστήσω αυτόν τον κόσμο, είναι να τα δίνω όλα στους αγώνες".
Για το αν έχει αφήσει στην άκρη την προοπτική της μεταγραφής σε ομάδα του εξωτερικού, καθώς πλέον είναι ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ: "Πέρσι το καλοκαίρι ήταν μια διαφορετική χρονική στιγμή. Είχα κάνει συζητήσεις με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Τους είχα πει τότε ότι αν πρόκειται να μένω εκτός αγώνων, δεν θα μπορέσω να βελτιωθώ. Ενημέρωσα ότι ήμουν σε συζητήσεις με μια ομάδα καθώς δεν ήθελα να μένω στον πάγκο. Όταν, όμως, άλλαξε προπονητή η ομάδα, διεκδίκησα χρόνο συμμετοχής, όπως και πήρα. Πλέον, έχω επικεντρώσει αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ και με ενδιαφέρει να παίζω όσο καλύτερα γίνεται για να βοηθώ την ομάδα".
Για την παρουσία του Αλιόσα Ασάνοβιτς στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο και το ενδεχόμενο να προκύψει πρόσκληση για την Εθνική Κροατίας: "Δεν το γνώριζα. Το έμαθα μετά το τέλος του αγώνα. Έχει περάσει πολύς καιρός που γίνεται αυτή η συζήτηση για πιθανή κλήση μου στην Εθνική Κροατίας και με έχει κουράσει κι εμένα. Στόχος μου είναι να παίζω για τον ΠΑΟΚ, να βοηθάω την ομάδα και σίγουρα θα είναι πολύ καλό να κληθώ στην Εθνική".
http://olapaok.gr/podosfairo/Synentefxseis/me_agiaks_fener_kai_vigia_deiksame_poioi_eimaste.1380998.html