Author Topic: Θεσσαλονίκη, η πιο μολυσμένη ευρωπαϊκή πόλη.  (Read 3243 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chuck

• Αποστολή
  • **
Θεσσαλονίκη,  η πιο μολυσμένη  ευρωπαϊκή πόλη

Τον τίτλο της πιο μολυσμένης ευρωπαϊκής πόλης έχει κατακτήσει η Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν η Αθήνα, η Λάρισα και η Πάτρα. Οι πόλεις αυτές συνθέτουν και την πρώτη τετράδα του "μολυσμένου top-10", στο οποίο μια θέση κατέχουν τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά μέσο όρο, δύο στις τρεις μέρες το χρόνο παρατηρείται υπέρβαση των ορίων για τα αιωρούμενα σωματίδια, ενώ έχει υπολογιστεί ότι οι κάτοικοι αυτών των πόλεων εισπνέουν καθημερινά ένα θανατηφόρο κοκτέιλ 60 διαφορετικών τοξικών ουσιών που βρίσκονται προσκολλημένες πάνω στην αιωρούμενη σκόνη.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε έκθεση της Κομισιόν. Οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν μάλιστα ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού η Ελλάδα έχει δικαίωμα, βάσει των διεθνών συμφωνιών, να αυξήσει τις εκπομπές ρύπων κατά 25% έως το 2012.
Ωστόσο, ήδη έχει φτάσει στο όριο αυτό...

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=7519

Offline corrupt

• Αλλαγή
Ελλάς η χώρα του φωτός... 5 στις 10 ρε πούστη μου...; Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας!

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
δηλαδή 7/10 Έλληνες στο top-10...
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline Suicidal

• Βασικός
1.Θεσσαλονίκη
2.Αθήνα
3.Λάρισα
4.Πάτρα
.
.
Ιωάννινα
Ηράκλειο

6 ρε σείς ούτε 5 ούτε 7......
καλά Σαλονίκη μένετε ?  ;D

ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline corrupt

• Αλλαγή
Άσε, ζαλιστήκαμε από τα μικροσωματίδια και δεν ξέρουμε τι λέμε...  :lol:

Offline Suicidal

• Βασικός
Άσε τα μικροσωματίδια και τις φτηνές δικαιολογίες
και σκάσε κάνα παπαδάκη κι απο δώ λέω εγώ  ;D ;D ;D ;D

Πλάκα στην πλάκα , είναι για ΚΛΑΜΜΑΤΑ η υπόθεση......
ακούς εκεί Νούμερο 1 στην Ευρώπη........
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

chiltsid

• Guest
Οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν μάλιστα ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού η Ελλάδα έχει δικαίωμα, βάσει των διεθνών συμφωνιών, να αυξήσει τις εκπομπές ρύπων κατά 25% έως το 2012.
Ωστόσο, ήδη έχει φτάσει στο όριο αυτό...

πω πω κινδυνολογία,τι είστε εσεις ρε???τι συκοφαντία ειναι αυτη?

το λεει ξεκαθαρα,πως μπορουμε να αυξησουμε τους ρύπους αλλους 25%,τι 2012 τωρα,τι 2009 μωρε.
αντι να πειτε πως ειμαστε 3 χρονια μπροστα απο τους αλλους,κάθεστε και σπιλώνεται τον ονομα της χωρας μας,ντροπη σας κυριοι(κανα σμιλευ να φτύνει δεν εχει?? ;D ;D)και παλι ντροπη σας!

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Το άρθρο πάντως είναι του 2007...!!!!
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline Geo

• Αλλαγή
Φαντάσου πόσο χειρότερα είμαστε τώρα. ....

Ο μέσος Έλληνας ονειρεύεται ένα Τζίπ και άγιος ο Θεός! ποιος το γαμεί τώρα το περιβάλλον? Δικό μας είναι?

Το μετρό..όοοοοοοοοοοοοταν γίνει..ελπίζουμε να βοηθήσει στο να βγούμε από την θλιβερή δεκάδα.....

Argonath4

• Guest
Το άρθρο πάντως είναι του 2007...!!!!

Σκέψου μονο πόσους πυρσούς και καπνογόνα άναψε ο λαός του ΠΑΟΚ από τότε μέχρι σήμερα  ;D... άρα παραμένουμε πρώτοι και με διαφορα  :P

bagos1

• Guest
να  και  κατι που η θεσσαλονικη ειναι πιο πανω απο την Αθήνα!

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Η Θεσσαλονικη στα μικροσωματιδια ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 200 ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ!
Αφηνει πισω της κατι Λος Αντζελες, Νεο Δελχι κλπ
Κανονικα επρεπε να ειμαστε στους δρομους (μαλλον φοβομαστε ομως ακριβως αυτη τη μολυνση)

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline Greenleaf

• Αποστολή
  • **
Έλα η καλύτερη απάντηση...! Ταιριάζει γάντι!

Offline spartiatis

• Αλλαγή

εγω δυσκολευομαι να το πιστεψω...
είναι έγκυρο το ρεπορτάζ? λέει πως τα στοιχεία βασίζονται σε έκθεση της κομισιον...
αλλά...
 πολύ περίεργο μου φαίνεται η Θεσσαλονίκη να ξεπερνά σε μικροσωματίδια αμιγώς βιομηχανικές μεγαλουπόλεις της βορειας και δυτικής ευρώπης...παραξενο δεν είναι?

apostolos

• Guest
Bravo παιδιά και εις ανωτερα, άντε άλλο ena 55% στους Ψωμιάδηδες και τους Παπαγεωργόπουλους και τον κάθε ηλίθιο.... Τι κρίμα αυτή η πόλη, τι κρίμα....

Offline DiMarko

• Αποστολή
  • **
    • Looper5
Μια πολύ καλή κίνηση αντίδρασης-ευαισθητοποίησης θα ήταν να μοιράσουν μάσκες σε κεντρικά σημεία και ενημέρωση των πολιτών για την μόλυνση του αέρα στη Θεσσαλονίκη. Να τα μοιράσουν περιβαλλοντικές οργανώσεις και όχι μόνο.

Όταν λέω μάσκες εννοώ αυτές που χρησιμοποιούν οι χειρούργοι, που τις φοράνε πολλοί άνθρωποι σε πολλές Ασιατικές μεγαλουπόλεις, ο Απόστολος από πάνω μπορεί να επιβεβαιώσει.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός

είναι έγκυρο το ρεπορτάζ? λέει πως τα στοιχεία βασίζονται σε έκθεση της κομισιον...
αλλά...
 πολύ περίεργο μου φαίνεται η Θεσσαλονίκη να ξεπερνά σε μικροσωματίδια αμιγώς βιομηχανικές μεγαλουπόλεις της βορειας και δυτικής ευρώπης...παραξενο δεν είναι?

Αυτο που εγραψα εγω ηταν πρωτοσελιδο στον Αγγελιοφορο πριν κανα χρονο.

Παντως βρηκα κατι παρομοιο, το παρακατω
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1400201

Πνιγμένοι στα μικροσωματίδια
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει αποστείλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ετήσια έκθεση «Η κατάσταση των ευρωπαϊκών πόλεων 2007», τέσσερις μεγαλουπόλεις της χώρας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά τη ρύπανση από μικροσωματίδια. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη θέση ανάμεσα σε 256 πόλεις που εξετάσθηκαν κατέχει η Θεσσαλονίκη, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αθήνα, στην πέμπτη η Λάρισα και στην έβδομη η Πάτρα. Χαρακτηριστικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει υπερβάσεις των ορίων για τα μικροσωματίδια 208 ημέρες τον χρόνο- περίπου 2 στις 3 ημέρες-, η Αθήνα 174 (1 στις 2), η Λάρισα 151 και η Πάτρα 138. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ως στόχο οι υπερβάσεις κάθε χρόνο να μην ξεπερνούν τις 35 ημέρες.

Αμα θελεις να τη ψαξεις κι αλλο δωσε στο google
θεσσαλονικη+μικροσωματιδια

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline corrupt

• Αλλαγή

αλλά...

Λογικά θα πηγαίνει αναλογικά και με τον πληθυσμό της, καθώς μια πόλη λ.χ. 5 εκατομμυρίων κατοίκων φυσιολογικά θα έχει πολλούς περισσότερους ρύπους. Αν και για να είμαι ειλικρινής νομίζω την πρωτιά την έχουμε από το 2006, το θυμάμαι σαν επιχειρηματολογία για τα περιβαλλοντικά στις αψιμαχίες των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές...

Offline agraf

• Αλλαγή
Ορίστε και ένα αισιόδοξο μήνυμα:

http://skg2020.wordpress.com/

Μακάρι να δούμε και άλλα τέτοια!

Offline giannis4a

• Αποστολή
  • **
εκτος απο την πρωτια για τα αιωρουμενα μικροσωματιδια εχουμε και μια ακομα, συμφωνα με μια ερευνα που διαβασα περυσι σε μια εφημεριδα (δεν θυμαμαι ποια, αν καποιος εχει διαβασει κατι σχετικο ας επιβεβαιωσει).
το μικροτερο ποσοστο πρασινου ανα κατοικο!!! ενα τετραγωνικο ανα ατομο αναλογει. το αμεσως επομενο μικροτερο ειναι 4 τετραγωνικα ανα ατομο νομιζω Πορτογαλια, οποτε καταλαβαινετε......... και η πολη με το μεγαλυτερο ποσοστο στην ερευνα ειναι το Βουκουρεστι αν και μου φανηκε λιγο παραξενο.