O N.Τομάσεβιτς στο Sportnet - "Για τους φίλους μου και τον ΠΑΟΚ"
Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς αποκαλύπτει στο Sportnet ότι για δύο φίλους του μέσα στην ομάδα (σ.σ: δεν θέλει να φανερώσει τα ονόματά τους) δεν έφυγε, δεν πήδηξε από το καράβι, αν και το σκέφτηκε αρκετές φορές. Και εύχεται ωστόσο δεν το πιστεύει καθώς είναι «ρεαλιστής» η μεγάλη επιτυχία να βοηθήσει την ομάδα να λύσει τα προβλήματα της. «Δεν παράτησα ποτέ καμία ομάδα πριν το τέλος της χρονιάς», μας είπε ο σέντερ του ΠΑΟΚ.
«Ποτέ δεν έφυγα από μια ομάδα πριν το τέλος της χρονιάς. Εξ άλλου
στον ΠΑΟΚ έμεινα και για δύο άτομα που προσπαθούν να σώσουν την αξιοπρέπεια της ομάδας. Και εγώ διπλά τους, ως τρίτος να τους βοηθήσω. Για το καλό της ομάδας, δέχθηκα να μείνω αν και γνώριζα οτι θα είμαι απλήρωτος, οτι μπορεί να χάσω τα λεφτά μου, οτι θα είναι χωρισμένος απο την οικογένεια μου που ζει μόνιμα στην Αθήνα. Και το τελευταίο είναι πολύ δύσκολο για μένα γιατί θέλω να είμαι δίπλα στην οικογένεια μου. Δεν κρύβω οτι μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ για πρώτη φορά σκέφτηκα οτι ίσως να ήταν λάθος η απόφαση μου να παραμείνω στον ΠΑΟΚ και να απορρίψω ότι προτάσεις μου είχαν γίνει. Είναι όμως αποκλειστικά δική μου απόφαση να παραμείνω».
Τι σκεφτόσασταν πριν τον αγώνα και βγήκατε τόσο αποφασισμένοι;
Είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά από όσα τράβηξαν όλη την χρονιά. Είμαστε «φορτωμένοι» με πολλά και τεράστια προβλήματα ωστόσο
θέλαμε μια μεγάλη επιτυχία για να δείξουμε οτι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Γνωρίζαμε οτι δεν θα αντιμετωπίζαμε τον πραγματικό Παναθηναϊκό. Αυτός είναι στο φάιναλ φορ και σκέφτεται την Ευρωλίγκα. Οπότε μας δόθηκε πρώτης τάξεως ευκαιρία και μπορέσαμε να την εκμεταλλευτούμε.
Ως εμπειρότερος μέσα στην ομάδα είπες κάτι στους συμπαίκτες σου πριν τον αγώνα;
Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Αυτό το παιχνίδι είναι μεγάλη ευκαιρία για τον καθένα απο εμάς να ευχαριστηθεί ένα καλό παιχνίδι μπάσκετ. Δεν έχουμε άγχος οπότε μπορούμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που σε προδιαθέτει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Γνωρίζω πολύ καλά την φιλοσοφία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την προετοιμασία που κάνει στην ομάδα ενόψει φάιναλ φορ. Και ήμουνα σίγουρος οτι δεν θα παίζανε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν θα έδιναν το 100%.
Η επιτυχία αυτή μπορεί να «βάλσαμο» στο πληγωμένο γόητρο του ΠΑΟΚ;
Εύχομαι αυτή η νίκη να βοηθήσει με τον τρόπο της να λυθούν τα διοικητικά προβλήματα ή να επισπεύσει τη λύση. Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και χρειάζεται μεγάλη και σίγουρη διοίκηση. Είμαι ρεαλιστής και δεν νομίζω όμως οτι κάτι θα αλλάξει γιατί τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα θα το ευχόμουν. Γνωρίζω όμως πολύ καλά την κατάσταση.
Ο ΠΑΟΚ μια ιστορική ομάδα δεν αξίζει τέτοια «ατυχία». Όλοι αυτοί οι τίτλοι όλοι αυτοί οι αστέρες του αθλήματος που τίμησαν την φανέλα δεν αξίζουν να βλέπουν έτσι την ομάδα. Αυτή η χρονιά πρέπει να είναι παρένθεση και ένα καλό μάθημα για τους επόμενους να μην γίνουν τα ίδια λάθη.
Η εμφάνιση και η επιτυχία είναι το μήνυμα που θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας, εσείς οι παίκτες;
Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία της οποία η αξία φαίνεται όχι μόνο στο φετινό πρωτάθλημα αλλά στο μέλλον. Αυτή την σπουδαία νίκη την χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Πρώτον για να διατηρήσει την πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του και σε αυτό παιχνίδι.
Εμείς οι παίκτες κάναμε κάτι σπουδαίο για να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Αλλά και τη νέα χρονιά να έρχονται οι φίλαθλοι. Για αυτό και τους την αφιερώσαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι στέλνοντας μας την θετική τους ενέργεια από την κερκίδα την ώρα που αγωνιζόμασταν δεν νιώθαμε κούραση. Αλλά παίρναμε δύναμη για να ξεπεράσουμε και τις δυνατότητες του εαυτού μας.
http://www.sportnet.gr/report.aspx?id=185228