"Σπουδαίος κόουτς ο Μπερέτα"
Ένας γνωστός από τα παλιά στην Τούμπα, ο Μίρκο Τάκολα, αναλύει το προφίλ του φερόμενου ως διαδόχου του Φερνάντο Σάντος, ενώ δεν ξεχνά να στείλει τα... χαιρετίσματα του στον κόσμο του ΠΑΟΚ
Τι κι αν έχει φτάσει στα 41; Η... αρρώστια του για το ποδόσφαιρο και τη στρογγυλή θεά δεν μπορεί να τον αφήσει σε ησυχία. Αγωνιζόμενος στην άγνωστη Ποτέντσα, ομάδα τέταρτης κατηγορίας στην Ιταλία, ο Μίρκο Τάκολα δεν μπορεί να ελπίζει σε πρωτιές. Πιο παλιά, όμως, κατάφερε να φτάσει σε μία πρωτιά. Είναι ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ.
Ο Τάκολα, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη (10/6) στα "Σπορ του Βορρά", έπλεξε το εγκώμιο του φερόμενου ως διαδόχου του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπερέτα, αλλά δεν ξεχνά και τον κόσμο του "Δικέφαλου", όπως και τον Ζήση Βρύζα.
Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην κεντρικός αμυντικός των "ασπρόμαυρων":
Για τον Μπερέτα: "Σε ό,τι αφορά στον χαρακτήρα του, πρέπει να σημειώσω ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, αλλά και ένας σοβαρός και άψογος επαγγελματίας. Τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Εκτός των άλλων, είναι ένας σπουδαίος προπονητής, με πολλά χρόνια εμπειρίας στους πάγκους ιταλικών ομάδων. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να αντέξει την πίεση και γνωρίζει πως μπορεί να προσφέρει μεγάλες νίκες και επιτυχίες, σαν αυτές που θέλει ο μεγάλος λαός του ΠΑΟΚ."
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Να δώσετε χαιρετίσματα από μένα στο μεγάλο λαό του ΠΑΟΚ. Για εμένα αυτή η ομάδα και τα όσα έζησα με τον φανατικό κόσμο του είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή μου."
Για τον Ζήση Βρύζα: "Ο Βρύζας και ο Ζαγοράκης είναι δύο άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τον ΠΑΟΚ. Ο Ζήσης ήταν συμπαίκτης μου στη μεγάλη ομάδα που είχαμε τότε, όταν αγωνιζόμουν και εγώ. Όμως, έχει εμπειρία από ιταλικό ποδόσφαιρο και για να διαλέξει τον Μπερέτα, σημαίνει πολλά. Δεν χρειάζεται να πω εγώ κι άλλα."
http://olapaok.gr/podosfairo/Proponitis/spoydaios_kooyts_o_mpereta.183545.html