1996 29 Σεπτεμβρίου.Καλαμάτα-ΠΑΟΚ 0-0
14 συνολικά ήταν τα πούλμαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν για τη μακρινή Καλαμάτα. Οι έξι Σύνδεσμοι της Ομοσπονδίας μας έδωσαν το δυναμικό τους παρόν για άλλη μια φορά, με πρώτη και καλύτερη τη ΝΕΑΠΟΛΗ που ήταν ο μοναδικός Σύνδεσμος που έβαλε δύο λεωφορεία.
Και οι άλλοι όμως δεν πήγαν πίσω. ΤΟΥΜΠΑ, ΣΥΚΙΕΣ, ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ήταν όλοι κοντά στην ομάδα, δείχνοντας ότι πιστεύουν σ' αυτή.
Η αναχώρηση για την Καλαμάτα έγινε στις 12 το βράδυ του Σαββάτου και το ταξίδι ολοκληρώθηκε σε 12 περίπου ώρες, όταν φτάσαμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.


Tο ταξίδι του μέλιτος!!!!
Την παράσταση από τους 1.000 εκδρομείς οπαδούς του ΠΑΟΚ έκλεψε ένα νιόπαντρο ζευγάρι από το Κορδελιό, πού ακολούθησε την ομάδα στην Καλαμάτα συνδυάζοντας τον εκτός έδρας αγώνα με το ταξίδι του μέλιτος!

Με αεροπλάνο!!!!
Ακόμη πιο εντυπωσιακοί 4 Συνδεσμίτες της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ που διάλεξαν έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο για να ακολουθήσουν τον ΠΑΟΚ. Νοίκιασαν ένα 4θέσιο αεροπλάνο τύπου "Τσέσνα" από την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης και ταξίδεψαν στην Καλαμάτα.


Ευγενέστατος ήταν ο αστυνομικός διευθυντής του νομού Μεσσηνίας (αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς) όταν πριν την είσοδό μας στην πόλη, μίλησε σε όλα τα λεωφορεία, ένα προς ένα.
Ιδιαίτερα λειτουργικοί οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που υπό τις οδηγίες του Λ. Κασάμπαλη φρόντισαν να εφοδιάσουν έγκαιρα τους πάντες με εισιτήρια για να αποφευχθούν τα ρεζιλίκια τύπου Πανηλειακού (πέρυσι).


Μάσα και μετά πορεία
Αφού έφαγαν οι πάντες στις γραφικές ταβέρνες της Καλαμάτας, συγκεντρωθήκαμε γύρω στις 2.30 για να αναχωρήσουμε για το γήπεδο. Η μετάβασή μας έγινε χωρίς προβλήματα μια και η Καλαμάτα φημίζεται ότι είναι μια φιλήσυχη πόλη.
Η ταύτιση των χρωμάτων ανάμεσα στις δύο ομάδες ανάγκασε τους παίκτες της Καλαμάτας να φορέσουν βυσσινί φανέλες που δανείστηκαν από την τοπική ομάδα του Ποσειδώνα Παραλίας.


Χόρευαν και τραγουδούσαν γυμνοί μέσα στη βροχή
Ο καιρός μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετά καλός και τίποτα δεν προμήνυε τη "μπουγέλα" που θα τρώγαμε στo δεύτερο ημίχρονο.
Με την αρχή της επανάληψης άρχισε νεροποντή που έκανε τους ντόπιους φιλάθλους να κρυφτούν κάτω από τις ομπρέλες τους, ενώ αντίθετα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χόρευαν και τραγουδούσαν γυμνοί μέσα στη βροχή. . Με τη λήξη του αγώνα το σύνθημα "ΠΑΟΚ έλα στο λαό σου" έδειξε να ξυπνάει τους παίκτες μας, που με ύφος ταλαιπωρημένου εργάτη πήγαιναν προς τα αποδυτήρια χωρίς να μας χαιρετίσουν.
Η επιστροφή μας ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο. Καταρχήν έγινε μια στάση στον Ισθμό που στιγματίστηκε από κάποιες μικροπαρεξηγήσεις με μαγαζάτορες που δεν ήταν καθόλου εξυπηρετικοί.
Μάλιστα κάτι από τα φαγητά "πείραξε" τον οδηγό του πούλμαν της ΝΕΑΠΟΛΗΣ που δεν μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι και τον πήρε ασθενοφόρο από την εθνική οδό. Το ταξίδι της επιστροφής το ολοκλήρωσε ένα από τα παιδιά του πούλμαν που είχε δίπλωμα Δ' κατηγορίας.


Και οι γαύροι είχαν γίνει λαγοί
Μαρτύριο η επιστροφή για τα πούλμαν της ΤΟΥΜΠΑΣ, των ΣΥΚΕΩΝ και της ΒΕΡΟΙΑΣ, που αναγκάζονταν κάθε 100 περίπου χιλιόμετρα να ανταλλάσσουν μπαταρίες, καθώς το πούλμαν της ΤΟΥΜΠΑΣ είχε πρόβλημα με το δυναμό.
Κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη συναντηθήκαμε με τα 26 πούλμαν των γαύρων που φαίνεται ότι δεν είχαν διάθεση για παιχνιδάκια. Αρκετά πάντως από τα πούλμαν τους είχαν σπασμένα τζάμια.


Το ταξίδι της επιστροφής ολοκληρώθηκε για τους περισσότερους Συνδεσμίτες γύρω στις 7.30 - 8 του πρωινού της Δευτέρας. Οι περισσότεροι πήραν το δρόμο για το μεροκάματο ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες μας κοιμόταν ξένοιαστοι.

ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΟΚΤΣΗΣ

επιστροφή σε ιστορίες 10ετίας '90