1988 02 Οκτωμβρίου στο ΟΑΚΑ gay-bros-ΠΑΟΚ 0-1

Ήταν φθινόπωρο του '88, τέσσερις μόλις μέρες πριν την ρεβάνς του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Νάπολη στην ΤΟΥΜΠΑ, όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τηv πoλυδιαφιμισμένη ομάδα του δημοσίου με τον περιβόητο Λάγιος Ντέταρι στη σύνθεσή της. 'Όλοι προεξοφλούσαν μια σίγουρη και άνετη νίκη για τα καλομαθημένα παιδιά της Τρούμπας. Γελάστηκαν όμως όταν στο 56' του αγώνα μετά από μια σέντρα του Αλεξανιδρίδη, ο Μπορμπόκης έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό του γαύρου.

Εκεί στην εστία όπου πίσω
της είχε στηθεί μια τεράστια ξύλινη εξέδρα για τις ανάγκες κάποιας συναυλίας που ακολουθούσε. Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1 έγραψαν τα ταμπλό του ΟΑΚΑ και στις θύρες 30-32-34, 2.000 και πλέον ΠΑΟΚτσήδες τα έκαναν γυαλιά - Καρφιά. Ο πολύς Ντέταρι σβήστηκε από τον Τσουρέλα και παρά τηv προσπάθεια της διαιτησίας να σώσει τον θρηνο απoβάλλoντας χωρίς σημαντικούς λόγους δύο παίκτες μας, τους Λαγωνίδη και Καραγεωργίου και αφού τελειώσαμε τον αγώνα με 9 παίκτες, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφυγε με νίκη επί του γαύρου στο λεκανοπέδιο, μετά από πολλά χρόνια. Με τον Μάκη σε μεγάλα κέφια στην κερκίδα, ακούστηκαν πολλά πρωτότυπα και σατυρικού περιεχομένου συνθήματα. "Ντέταρι, καλέ Ντέταρι, της μάνας σου τον πάτο τον παίρνει ο Φερνάντο". Για τους νεώτερους, ο Φερνάντο ήταν ένας Βραζιλιάνος 10άρι, που μαζί με τον Άγγλο Μάικ Σμολ αποτελούσαν τότε τους δύο ξένους της ομάδας μας.

Μετά το τέλος του αγώνα και αφού διώξαμε κακήν κακώς τους ζάβλακες γαύρους από τις διπλανές θύρες και τους αναγκάσαμε να βγουν έξω και να ανάψουν φωτιές στα χωράφια της Καλογρέζας, μείναμε πανηγυρίζοντας έως τις 10 το βράδυ, πίνοντας και γλεντώντας στις καντίνες του Ολυμπιακού Σταδίου για τη μεγάλη νίκη μέχρι να έρθουν τα λεωφορεία για να επιστρέψουμε στη μάνα- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ήταν μια μεγάλη νίκη για τηv οποία στήθηκε μεγάλο πανnγυρι.

ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΟΚΤΣΗΣ

επιστροφή σε ιστορίες 10ετίας 80