Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 1986 αεκ-ΠΑΟΚ 1-2.Νεκρός οπαδός της αεκ!

αεκ-ΠΑΟΚ 1-2
Πριν το παιxviδι σε ενέδρα αεκτσήδων και γαυρων, δολοφοvεiται ένας οπαδός τnς ΑΕΚ, vομiζοντας πως είναι ΠΑΟΚτσής επειδή φορούσε ασπρόμαυρο πουκάμισο! Μέσα σε κόλαση στο γηπεδο, ο ΠΑΟΚ κερδίζει την αεκ και ο Γερμανάκος σώζει τους γnπεδούχους από σίγουρο γκόλ 90' με σκαvδαλώδn τρόπο!

Τι είχε συμβεί;
Συνέβη ένα πραγματικά απίστευτο, όσο και κωμικοτραγικό γεγονός, ένα γεγονός που ποτέ κανένας ΠΑΟΚτσής δεν πρέπει να λησμονήσει. Ήταν λοιπόν λίγες ώρες πριν τον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑOK στο Ολυμπιακό Στάδιο (το οποίο χρηαιμοποιούσε τότε η ΑΕΚ
σαν έδρα), όταν ομάδες ΑΕΚτσήδων και Ολυμπιακών έσπευσαν στο σταθμό Λαρίσης για να επιτεθούν στους οπαδούς του ΠΑOK που επρόκειτο να καταφθάσουν για τον αγώνα.

Τα....φιλαράκια γαυροι+αεκάκια μαζί
Έγιναν κάποιες μικροσυμπλοκές αρχικά, ώσπου σε κάποια ανύποπτη στιγμή ένας αεκτσής κι ένας γαυρος (Σακκάς και Πρεβενιός τα ονοματάκια τους) μαχαίρωσαν εν ψυχρώ έναν άλλον αεκτσή (τον Ζωντό), νομίζοντας πως είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, επειδή φορούσε ασπρόμαυρο πουκάμισο!!! Μέσα στον φανατισμό και την τύφλα τους έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους! Αναλογιστείτε μόνο πως το θύμα, θα μπορούσε κάλιστα να είναι κάποιος από μας. . .

Και η γνωστή διαστρέβλωση των αθηναίων
'Οταν έγινε γνωστή n ταυτότητα του νεκρού, η γνωστή αθηναϊκή παραπληροφόρηση άφησε να εννοηθεί πως οι δολοφόνοι ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ! Έτσι, λίγες ώρες αργότερα στον αγώνα, το γήπεδο δονούνταν απ' τις ιαχές "Βούλγαροι" και από τα άλλα γνωστά και εμετικά συνθήματα.
Η απάντηση σε όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη νίκη του ΠΑΟΚ στον αγώνα οποίος αιφνιδίασε την δήθεν "οργισμένη" α- ντίπαλό του, και μόλις στο 4' βρέθηκε να προηγείται με 2 – Ο
(Αλεξανδρίδης στο 2', Μαλιούφας στο 4'), η ΑΕΚ μείωσε κι 1 αυτή γρήγορα (Πατίκας στο 8'),αλλά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κράτησε δυνατά, αλλά λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ σε αντεπιθέσεις - φαρμάκι στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα τη φάση του 90', όταν ο Αλεξανδρίδης έχοντας ντριπλάρει την άμυνα της ΑΕΚ και τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο ήταν έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γερμανάκος
σφύριξε τη λήξη του αγώνα!!!


Για την ιστορία, η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τερζής. Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομμάτης, Μπορμπόκης (49' Καρασα66ί- δης), Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου (70' Καραγεωργίου), Βασιλάκος.

ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΟΚΤΣΗΣ

επιστροφή σε ιστορίες 10ετίας 80