ΠΑΟΚ - Kids&Us Manresa 93-78 | EuroCup Day 1 - 30/09/2026

Started by Δικέφαλος, Oct 01, 2026, 12:57 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 1 Guest are viewing this topic.

Δικέφαλος

Λοιπόν... έχουμε και λέμε.
Νίκη στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα, και κάπου εκεί σταματούν τα όμορφα.
Ή μάλλον τα χρήσιμα, γιατί ούτε όμορφη ήταν αυτή η νίκη.

Ήρθε η Μανρέσα, με μπασκετική ιστορία... 600 χρόνων και χορηγό το αντίστοιχο «παιδικό χωριό» της Ισπανίας, να παίξει με το παιδικό χωριό ΠΑΟΚ ΜπιΣι New Era.
Γιατί όταν ο κόουτς σου λέει ουσιαστικά ότι δυσκολεύτηκε να δώσει κίνητρο στους παίκτες του να κατέβουν να παίξουν σοβαρά (στην πρεμιέρα!), τότε μόνο ως χωριό μπορείς να χαρακτηρίζεσαι.

Κωμικά πράγματα έγιναν σήμερα, με βασικό συμπέρασμα ότι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να γίνει αυτό που θέλουμε όλοι οι οπαδοί του.
Και δεν εννοώ μόνο το αγωνιστικό.
Ή το συμβάν με τις μπασκέτες (ΟΚ, μπορεί να συμβεί αλλά...).
Ούτε για το απίστευτο σύνδρομο Στοκχόλμης που μάλλον έχουν κάποιοι στο Μπι Σι Νιου Έρα και μας έφεραν τον Λιόλιο στα επίσημα, αντί να τον βγάλουν σηκωτό έξω...

Είναι πάντως απίστευτο το πώς μεταφέρεται η εικόνα... "Επαγγελματική νίκη" διαβάζεις γράφει ο ένας. "Δεν έθελξε αλλά έκανε τη δουλειά" ο άλλος... Ούτε επαγγελματική ήταν ούτε δεν έθελξε είναι το σωστό. "Βαριόταν να παίξει και σαν ερασιτέχνης περίμενε το τελευταίο 10λεπτο για να αποφύγει το κάζο" θα ήταν πιο σωστή προσέγγιση.

Για τους ΑΡΔ που δεν τολμούν (γενικά), δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε. Ούτε για αυτούς που βγάζουν φράγκα από τον ΠΑΟΚ αλλά το κάνουν «για να μπορεί να υπάρχει μια ανεξάρτητη φωνή για το καλό του ΠΑΟΚ».

Το θέμα όμως είναι ότι έχει γεμίσει η ζωή μας με τέτοιους: ρεπόρτερ-οπαδούς, οπαδούς-ρεπόρτερ, ινφλουένσερ-οπαδούς, οπαδούς με «αποκλειστικές» ειδήσεις και άλλες τέτοιες περίεργες all-inclusive καταστάσεις.

Μπαίνεις να διαβάσεις για τον ΠΑΟΚ και είναι σαν να διαβάζεις ερωτικό μυθιστόρημα με χάπι έντ. Κι όταν έρθει η πραγματικότητα και το τέλος δεν είναι χάπι, το γυρνάμε στο «τα ξέραμε, αλλά για την ενότητα του ΠΑΟΚ...» και σου-ξου-μου, και πάρε και το νέο αποκλειστικό που έχω για το προπονητικό, γήπεδο, κτλ.
Τέλος πάντων, μεγάλο θέμα άνοιξα και δεν είναι για εδώ.

Στα του αγώνα:
όταν ο ΠΑΟΚ έτρεξε λίγο και, κυρίως, έπαιξε λίγη άμυνα, έβαλε 35 πόντους και δέχτηκε 22.
Εκεί τελείωσε ένα ματς που κατά τα άλλα ήταν σούπα.
Όπως είπε και μια ψυχή OldSchool στο Live!, μόνο στο κράξιμο αντιδρούν. Σωστός.

Σούπα μου φάνηκε και η κερκίδα, αλλά δεν θα κρίνω εγώ.
Δεν ήμουν εκεί, οπότε ρισπέκτ σε όσους πήγαν, γιατί πήγαν.
Τι έκαναν εκεί, αυτοί το ξέρουν και λογικά έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.
Μπορεί να έβγαλαν και καμιά γκόμενα.
Οπαδιλίκι μακάρι να έβγαλαν, αλλά από την τηλεόραση δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.
Κάτι ζουμ της κακιάς ώρας, κάτι πλάνα περίεργα...
Βέβαια μπορεί να φταίει και η πολλών ετών πλάσμα τηλεόρασή μου, που δεν έχει πέντε ηχειάκια για να ακούω τον φίλαθλο του ΠΑΟΚ σε πέντε διαστάσεις να φωνάζει «ΠΑΟΚ».
Κάποτε πάντως αρκούσε ένα ηχειάκι, ούτε καν στερεοφωνικό, για να μας φύγουν τα αυτιά.
Στη νιου έρα όμως (ψέματα, είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα) θέλουμε να «βλέπουμε» το ματς, γιατί πλήρωσα 30 ευρώ, οπότε κάτσε κάτω ρε. Ο οπαδός όμως συμμετέχει στο ματς και πρέπει να είναι συνέχεια ενεργός. Δεν πας θέατρο να δεις ηθοποιούς. Πας στην PAOK Arena (τρομάρα μας)!

Και στο συνδρομητικό ας το δουν λίγο το θέμα.
Αν οι σχολιαστές βαριούνται ή πραγματικά δεν το κατέχουν, ας τους αλλάξουν.
Το μπασκετάκι είναι γρήγορο σπορ, δεν είναι κέρλινγκ να περιγράφεις την πορεία της πέτρας σε slow motion.
Θέλουμε σπίκερ πρώτα απ' όλα ψαγμένους και δεύτερον λίγο to the point, με ΑΑΑΑ, ΩΩΩΩ και ΤΙ ΕΚΑΝΕ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ.
Θέλει και η φωνή να ανεβάζει ντεσιμπέλ, για να γουστάρει ο τηλεθεατής.
Γιατί με το μπάσκετ κοιμάσαι πιο εύκολα απ' ό,τι με τη μπάλα, πώς να το κάνουμε...
Στη μπάλα μία στιγμή αρκεί για να φάει ο μικρός τον μεγάλο.
Στο μπάσκετ, εννιά στις δέκα κερδίζει ο δυνατός. Όπως και σήμερα, δηλαδή.

Επίσης, νομίζω ότι δεν άκουσα ήχους στα καλάθια, ούτε τον τύπο με το μικρόφωνο που λέει διάφορα ούτε και τον άλλον που πατάει πλήκτρα σαν τον τύπο των New Order.
Μπορεί να υπήρχαν και απλώς η εικόνα και ο ήχος του συνδρομητικού να ήταν πολύ χάλια ή εγώ να μην τους κατάλαβα.

Σε κάθε περίπτωση, αποφασίστε.
Αν είναι να πέσει χρήμα, καλώς να πέσει, αλλά να βλέπουμε υπερθέαμα σε όλο το κάδρο.
Αν είναι να πέφτει χρήμα και να βλέπουμε τρία πουλάκια κάθονταν στο παρκέ, κάτι περίεργα πλάνα από την κερκίδα και μια ντισκομπάλα στο ταβάνι να φωτίζει τον κόσμο σαν προβολέας αγροτικής φυλακής που προσπαθεί να δυσκολέψει τους δραπέτες, δεν νομίζω ότι θα πάει πολύ μακριά το πράγμα.
Ο ΛΑΟΣ είναι ούτως ή άλλως κυρίως ποδοσφαιρόφιλος.
Τώρα που είναι ελαφρώς ζεστός με την... σπυριάρα, δείτε το αλλιώς κε. Τέλη.
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή