Ρε μάγκες, την τελευταία φορά που έκραξα κέτι παιδάκια με κινητά και τους παρότρυνα να φωνάζουν (ούτε τσαμπουκάδες ούτε τίποτα) με πήραν εμένα στο κράξιμο καμιά 10αριά τύποι εκεί γύρω... Τι να πεις, σημεία των καιρών... Επειδή τα παιδάκια αυτά μπαίνουν συνήθως τσάμπα, όταν μπουν σε λειτουργία τα τουρνικέ νομίζω θα εκλείψουν και τέτοια φαινόμενα. Αν τα πιτσιρίκια αυτά ήταν άρρωστα με τον ΠΑΟΚ (για να προλάβω μερικούς

) δεν θα μπαίναν κούτρα. Και εξηγούμαι:
Η περίπτωση οικονομικών δυσκολιών και αδυναμίας αγοράς εισιτηρίου-διαρκείας απορρίπτεται, καθώς κάποιος που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες δεν γίνεται να χρησιμοποιεί κινητά με ενσωματωμένη κάμερα, τηλεόραση, pc, ηλεκτρική κουζίνα, εσπρεσο-μηχανή και δεν ξέρω γω τι άλλο... Αυτά τα κινητά τηλέφωνα που κουβαλούν οι πιτσιρικάδες είναι λες και βγήκαν από παλιά ταινία του James Bond... Επίσης, εγώ στα νιάτα μου (και φαντάζομαι πολλοί εδώ μέσα) ήμουν ήδη συνειδητοποιημένος οπαδός, ταγμένος και αφοσιωμένος σε μια ιδέα και ένα σκοπό΄ ως εκ τούτου, δεν πήγαινα στην Τούμπα για να χαζεύω σα μαλάκας και να πουλάω μετά τσάμπα μαγκιά στους φίλους μου και στις γκομενίτσες στην καφετέρια, αλλά για να δω την ομάδα μου, να γουστάρω με την κερκίδα και να βγάλω το λαρύγγι μου. Αυτά με ωθούσαν στο γήπεδο, η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ και όχι η καγκουριά που όλους μας τους δέρνει σ'αυτές τις ηλίκίες... Πάει και αυτό. Επίσης, ακόμη και αν είχα αφραγκιές και ήθελα να πάω στο γήπεδο, κλεινόμουν μέσα για καμιά 2-3 εβδομάδες προκειμένου να φυλάξω το χαρτζιλίκι μου για το γήπεδο. Δεν βολόδερνα όλη μέρα στα Στάρμπακς και τα Φλόκαφέ και σε όλες τις μαλακίες που ξημεροβραδιάζονται σιτς μέρες μας οι trendy πιτσιρικάδες...
Γυφτοπαδούς ανέκαθεν νομίζω είχαμε στην Τούμπα, απλά με τη μαζικότατη προσέλευση στο γήπεδο πέρσι και φέτος (ειδικά στα ντέρμπι) η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Επιμόρφωση χρειάζονται αυτά τα πιτσιρίκια, να τους δώσεις να καταλάβουν που βρίσκονται και τι οφείλουν να κάνουν. Ε, και όσοι δεν το συνειδητοποιήσουν και δεν τους κολλήσει το μικρόβιο της ΠΑΟΚτσήδικης νοοτροπίας και συμπεριφοράς, μετά από λίγο καιρό θα ξενερώσουν και θα πάνε αλλού να περάσουν το Κυριακάτικο απόγευμα. Ούτως ή άλλως ορισμένοι, αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο σαν αντικατάστατο του καφέ τους... Ας πάνε να παίξουν προ.