Μην εξισώνουμε τον Παοκτσή Αθηναίο με τον Θεσσαλονικιό γαύρο. Εντελώς διαφορετικές οι αιτίες που ωθούν τον καθένα να υποστηριξει την ομάδα του.
Τώρα αν σας αρέσει να πηγαίνετε στο δημοτικό της γειτονιάς σας στη Θεσσαλονίκη και να βλέπετε ένα παιδάκι να φοράει τη μπλούζα του Ριβάλντο, οκ.
Ο τοπικισμός δεν είναι κακό πράγμα, και κατά την άποψή μου ο καθένας θα έπρεπε να υποστηρίζει την ομάδα της περιοχής του. Γιαυτό και το ελληνικό πρωτάθλημα έχει γίνει παιδική χαρά. Με τους περισσότερους Έλληνες να υποστηρίζουν τις τέσσερις πρώτες ομάδες, οι υπόλοιπες είναι απλά καφενεία με 30 παππούδες.
Ολόκληρα Χανιά δεν έχουνε μια ομάδα στις πρώτες κατηγορίες, και σε λένε "τα Χανιά είναι το εξοχικό του Ολυμπιακού". Να χαμε να λέγαμε. Κοροϊδεύει τον εαυτό του ο κόσμος. ΟΣΦΠειραιώς είναι. Τώρα αν ο κάθε Κρητικός θέλει να αισθάνεται Πειραιώτης δεν ξέρω, εγώ πάντως δεν θα το γούσταρα εάν έμενα στα Χανιά.
Παν-αθηναϊκός. Κάντε μια γαμημένη ετυμολογία της λέξης. Η ΟΜΑΔΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ο ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΤΙ ΚΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;
Δεν είναι θέμα συμβιβασμού ή όχι, υπάρχουν και παοκτσήδες συμβιβασμένοι. Έίναι απλή λογική. Είναι το να αγαπάς το ποδόσφαιρο και να πηγαίνεις κάθε Κυριακή στο γήπεδο της περιοχής σου. ΤΟ 99% ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ Η ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ.