Είμαι από αυτούς που ευτυχώς η δυστυχώς σιχαίνονται κάθε μέτρο παρακολούθησης. Τρελλαίνομαι που περπατάω στον δρόμο και κάποιος κύριος σε ένα γραφείο μπορεί να κοιτάει αν είμαι αγχωμένος, με ποιους συναντιέμαι και τι κανω. Μου σπαει τα νεύρα να είμαι μέσα σε ένα λεωφορείο και να έρθει αστυνομικός να ψάξει την τσάντα μου. Τα προσωπικά μου πράγματα! Τι λε ρε φιλε εγώ μπορεί μέσα να έχω τρια κουτιά καπότες και να μην θέλω να τα δούνε οι γύρω μου. Μπορεί να έχω μέσα χιλια δυο που αφορούν την ιδιωτική μου ζωή και να μην θέλω να τα δει κανεις εκτός απο μένα!
Εγώ από όλες τις συνδέσεις, τις τηλεοπτικές συζητήσεις,τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία κτλ, έχω καταλάβει μόνο ένα πράγμα: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Δηλαδή δεν φταίει η Αγγλία για το Ιρακ, φταίει ο δυτικός τρόπος ζωής τον οποίο δεν πρεπει επ'ουδενεί να διαταράξουμε! Λες και θα πήγαινε καποιος να διακινδυνεύσει τη ζωή του βάζοντας βόμβες μόνο και μόνο γιατί του τη σπάει ο τρόπος που ζεις!
Παντού ακούγεται το όνομα Αλ Κάιντα. Για επιβεβαιωμένες και ανεπιβεβαίωτες καταστάσεις. Νομίζω πως θέλουν όλον τον κόσμο υπό τον φόβο της οργάνωσης αυτής. Στο Ιρακ ακόμα λένε για Αλ Κάιντα, ενώ η Αλ Κάιντα ουδέποτε υπήρξε παρούσα. Ειναι καθαρά εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας αυτός που κάνουν οι Ιρακινοί, άσχετα αν χρησιμοποιούν τρομοκρατικά μέσα.
Παρακολούθησα χτες το βράδυ μια εκμπομπή "συζήτησης" στο cnn και έμεινα μαλάκας. Αυτοί ρε έχουν καταργήσει την έννοια του διαλόγου. Ήτανε πέντε άτομα στο πάνελ, μαζί με τον παρουσιαστή. Ο παρουσιαστής έδινε τον λόγο διαδοχικά, είπε ο καθένας τα δικά του τετριμμένα περί διεθνούς τρομοκρατίας, και τέλος. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝΕ. Και υποτίθεται μετά ότι μιλάμε για σκεπτόμενους πολίτες
Και για αυτά που ειπώθηκαν για την ελλάδα, σύμφωνοι, η Ελλάδα έχει μια εκτίμηση στην Ανατολή για διάφορα πράγματα που μας ενώνουν από το παρελθόν και το παρόν. Αλλά να σημειώσω ότι η στάση της χωρας μας με τις "στρατηγικές συμμαχίες" κάθε άλλο παρά φιλο-ανατολική είναι. Ψιλο-ουδετερίζει γιαυτό και νομίζω πως βρισκόμαστε χαμηλά στην λίστα των πιθανών επιθέσεων. Χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ όμως, δεν ξέρω αν είμαστε τόοοσο ασφαλείς όσο αναφέρεται από τις τηλεοράσεις. Άλλωστε τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι χτυπάνε και σε άλλες χώρες πλην των δυο μεγάλων.
Για να μην πούμε και το άλλο: Όσο τονώνεται η κατάσταση, όλες οι χώρες θα αναγκαστούν να διαλέξουν στρατόπεδο. ο Μπους είχε δώσει το στίγμα καιρό τώρα. Ή μαζί μας ή εναντίον μας. Μεσοβέζικη φάση δεν έχει. Δεν θέλει και πολλή σκέψη για να δούμε με ποιον θα συνταχθούμε. Ή terrorist ή counter terrorist. Counter strike γίναμε δικέ μου...