@ tool4a.....
Το οτι σκασαμε μυτη εξω απο το Καραισκακη χωρις εισητηρια..και η καταληψη στη θυρα3, περα απο το οτι ανηκουν σε αλλες εποχες (βασικα το δευτερο) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ.
Εκει ο Λαος μας εδειξε οτι δεν καταλαβαινει ουτε Φοβαται ΤΙΠΟΤΑ! ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΑΛΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ!
Τα μπουκαλια στο Μαραντονα προσωπικα εμενα ΔΕ μου λενε τιποτα (αυτο θα μπορουσε να το κανει Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΑΟΣ - τουλαχιστον στην εδρα του - αντιθετα με τα αλλα που ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Μ-Ο-Ν-Ο ΕΜΕΙΣ).
Αλλα ακομα κ αυτο, σαν υπερασπιση..εχει τεραστια διαφορα να πετας καποια μικρα πλαστικα μπουκαλακια με λιγο νερο μεσα για εκφοβισμο κ αλλο να φευγει ενα ΓΥΑΛΙΝΟ μπουκαλι γεμματο κ με ρετσινα μισου κιλου που οποιον και να πετυχει μπορει να τον αφησει ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ εκεινη τη στιγμη!
Δηλαδη αν καποια στιγμη ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...θα πρεπει με αυτη τη λογικη να ειμαι περιφανος για αυτο? Θα πρεπει σαν ΠΑΟΚτσης να εχω να λεω μετα απο 20 χρονια οτι στη Θυρα4 σκοτωσαμε ποδοσφαιριστη αντιπαλης ομαδας..η εποπτη?
Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ οτο ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΠΑΟΚΤΣΗΣ που ηταν κατω στα καγκελα απο μπουκαλι που πεταξε αλλος "ΠΑΟΚτσης" (με πολλα-πολλα εισαγωγικα για μενα ο δευτερος)?
Μηπως θα πρεπει να ειμαστε περιφανοι αν καποια στιγμη απο τη ΒΛΑΚΕΙΑ οσων μπαινουν στην 4 ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ η με Εισητηρια ΑΛΛΩΝ ΘΥΡΩΝ (για να μη χασουν το πανηγυρι...λες κ ολο το γηπεδο δεν ειναι θυρα4 αν εσυ το θες) σε καποιο Γκολ ετσι που σας βλεπουμε απο διπλα να ειστε ο ενας πανω στον αλλον, ποδοπατηθουν και χασουν τη ζωη τους κανα εκατοστη ατομα οπως εγινε με τους οπαδους της Λιβερπουλ το'90 στην Αγγλια.....?
Αυτα ειναι καποια απο τα αποτελεσματα που θα εχουμε ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ αν δε σταματησουν αυτα τα φαινομενα ΤΩΡΑ!
(Τις ποινες της ομαδας...τους βαθμους που θα χαναμε αν πετυχαινε τον εποπτη το μπουκαλι τους βαζω καταρχην σε δευτερη μοιρα μπροστα στην ανθρωπινη ζωη!)
Αλλα ακομα κ ετσι σκεψου ΑΝ καποιο μπουκαλι εβρισκε στοχο προχθες οτι θα καθομασταν εδω μεσα κ θα κλαιγαμε ολοι μαζι για το ΘΑΝΑΤΟ του Π.Α.Ο.Κ.!! Η μηπως δεν θα συνεβαινε ακριβως αυτο? Η μηπως θα υπηρχε καποιος ΟΠΑΔΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που θα ειχε ορεξη να ασχοληθει ξανα με οτιδηποτε θα εχει να κανει με ΠΑΟΚ την επομενη μερα ενος τετοιου περιστατικου?
Δυστυχως καποιοι νεοτεροι κυριως (με ευθυνη των μεγαλυτερων) δεν εχουν παρει καλα το μαθημα τους για το τι εστι οπαδος του Π.Α.Ο.Κ.
Ο ΠΑΟΚτσης στη δεκαετια του 80 που βρεθηκε στο αποκορυφωμα το φαινομενο του οπαδισμου εκανε πολλα...και Ωραια, και Λαθη φυσικα.
Το να καταλαμβανεις θυρα γηπεδουχων σε ενα τοπικο ντερμπυ (εστω κ με τα σκουλικια),
το να σκας μυτη απο τον Ηλεκτρικο 100 ατομα, μπροστα στη δευτερη μετα τη δικη σου πιο σκληρη εδρα της Ελλαδος ψαχνωντας για εισητηρια λιγο πριν αρχισει το ματς, με τους γαυρους να σε βλεπουν και να βγαζουν αφρους,
το να ξανακανεις το ιδιο ΕΣΤΩ κ στις λιγες οπαδικα βαζελες λιγα χρονια μετα,
το να βρισκεσαι ΠΑΝΤΟΥ ασχετως χιλιομετρων κ ταλαιπωρειας,
το να διδασκεις κερκιδα και τρελλα οπου βρισκεσαι και οι απεναντι να σε κοιταν με ανοιχτο στομα,
το να σε κανουν ΝΤΟΥ δεκαπλασιοι "οπλισμενοι" γαυροι εξω απο το ΟΑΚΑ και εσυ με τη πλατη στον τοιχο να τους παιρνεις στο κυνηγι,
το να κυνηγας τους ΑΕΚτζηδες που κρυμμενοι στο δασακι πανε να σου τη φερουν υπουλα εξω απο το σπιτι τους,
Το να κανεις μαγγιες "αλα Μαναβη" σε Καυτατζογλεια (παλι με σκουλικια),
το να ξεκινας 1 μερα πριν τα ματς και να φτανεις Ομονοια ξημερωματα (καποτε δεκαετια 80 μαλιστα ακομα νωριτερα) και να κανεις καταληψη μια μερα στο κεντρο της Αθηνας ανενοχλητος,
το να ξεκινας την εποχη των απαγορευσεων των εκδρομων και να κανεις το ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να φτασεις Αθηνα μεσω Ηπειρου κ Πελοπονησσου ωστε να αποφυγεις τα μπλοκα που σου εχουν στησει οι μπατσοι στα Τεμπη(!)
Το να στη στηνουν οι γαυροι στην Αλαμανα κ εσυ να τους κυνηγας στα χωραφια,
το να στη στηνουν αλλοι στα τεμπη κ εσυ να τους στελνεις για κολυμπι στο ποταμι...
............ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΙΕΣ !!
ΑΥΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚΤΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ!!
Τα υπολοιπα (τα λαθη για μενα δηλαδη) δεν ειναι παρα πραματα που εχουν κανει ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ!
Το να τα βαζεις με τις βιτρινες και τα αυτοκινητα του κοσμου...(Ωραια, τα κανουν και τα σκουλικια οταν ερχονται με πορεια Τουμπα...Ε, ΚΑΙ?)
Το να πετας μπουκαλια στο γηπεδο (το κανουν και οι οπαδοι του Παναργειακου...Ε,ΚΑΙ?)
Το να πετας απο μακρυα καμμια πετρα στους μπατσους και μετα με το που κανουν αυτοι δεκα βηματα να αρχιζεις να τρεχεις ομαδικα..(Το εχω δει να το κανουν συνεχεια οι Βαζελοι...Ε,ΚΑΙ?)
Το να τη στηνεις σε στενακια κ να περιμενεις κανα ξεμπαρκο οπαδο για να πουλησεις οπαδιλικι κ "μαγκια"..(Το κανουν σκουλικια στη γειτονια τους..γαυροι σε μεμονωμενους δικους μας στην Αθηνα..βαζελια..αεκτζηδες..λαρισαιοι..γριες μετα απο μεταξυ μας ματς...Ε, ΚΑΙ?)
"...Ο ΠΑΟΚτσης ΔΕΝ εγινε Μαγκας ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ αλλα ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..."
Αυτο μου ειχε πει καποτε ενας γνωστος παλιος ΠΑΟΚτσης οταν ειμουν μικρος σε μια εκδρομη..κ δεν θα το ξεχασω ποτε.
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΑ...ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ!
ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΓΚΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΑ Η ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΥΠΑΡΧΩ ΣΑ ΛΑΟΣ!
ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΣΑ ΛΑΟΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΛΩΡΟ-ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΩ!
Το κακο (!!) ειναι ομως οτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΣΑ ΛΑΟΣ!
Η ΠΑΟΚτσηδικη Φλογα καιει ακομα σε πολλους...αλλο αν υπηρχαν χρονια τωρα χιλλιαδες προβληματα στην ομαδα και κατ επεκταση και στο Λαο. Αλλο αν οι εποχες αναγκαστικα αλλαζουν κ μαζι αλλαζουμε κι εμεις!
Εδω κι ενα χρονο εφτασε η στιγμη που ο ΠΑΟΚτσης καλειται να διδαξει τι θα πει ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ.....ΞΑΝΑ!!! Εστω και στα πλαισια μια ελαφρως διαφοροποιημενης κοινωνιας!
Και εδω ερχεται το ερωτημα....ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ Ή ΟΙ "ΜΑΓΚΕΣ" ?
Εχουμε στις ταξεις μας και απο τους δυο...αυτους που εχουν τα @@ να κανουν τα πρωτα και αυτους που ελλειψει @@, η επειδη εχουν μαθει καποια πραγματα λιγο λαθος (Φταιμε ολοι οι μεγαλυτεροι για αυτο), συμβιβαζονται με τα δευτερα!
Με αυτα που σε βαζουν στην ιδια θεση σαν οπαδο με τα σκουλικια και τους βαζελους!
Με αυτα που βαζουν σε κινδυνο τη Ζωη ακομα και συν-οπαδων μας!
Με αυτα που κινδυνευουν να διαλυσουν την προσπαθεια που αρχισε εδω και ενα χρονο!
Με αυτα που κανουν να χαιρονται μονο οι εχθροι μας!
Ελπιζω στο ματς με Βαζελο και με τα Τουρνικε να ειναι πολυ καλυτερα τα πραματα!
Αν κ τοτε εχουμε μια απο τα ιδια κ αποδειχτει οτι οι ελευθεριες που με ΚΟΠΟ αποκτησαμε δε γινονται σεβαστες, το ιδιο κ οι προσπαθειες της διοικησης που προσπαθει μεχρι στιγμης να κρατησει ηρεμους τονους (αλλα και αυτο μαλλον καποιοι το εκμεταλευονται), οποιο μετρο κ αν ληφθει εγω θα αναγκαστω με λυπη να το αποδεχτω, ακομα κ αν ειναι πραγματα κ ...προσωπα που ηλπιζα να μην ξαναδω ποτε ξανα εξω απο την Τουμπα μας και λυπαμαι πολυ που εφτασα να λεω τετοιες κουβεντες!
* Σορρυ που δε διαβασα τα τελευταια 3-4 μηνυματα πριν ποσταρω αυτο! Ισως να ειμαι λιγο εκτος θεματος πλεον! Απλα ηθελα να πω 5 πραματα που με τρωνε χρονια τωρα...