http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=101666Η αναζήτηση νέων εμπειριών ήταν ο λόγος που ο Ρουντ Κνολ επέλεξε να φύγει από την πατρίδα του και ήρθε στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στη «SportDay».
«Είναι αλήθεια πως με είχε κουράσει το ότι ζούσα σε μία χώρα που όλοι με ήξεραν και με αναγνώριζαν. Δεν μπορούσα να κινηθώ όπως ήθελα, με αποτέλεσμα να αναζητήσω κάτι διαφορετικό. Θέλω να έχω στη ζωή μου νέες εμπειρίες, θέλω να γνωρίσω ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και ο ΠΑΟΚ μού έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω αυτή την αναζήτηση», δήλωσε ο 26χρονος αμυντικός.
Ο Ολλανδός παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» από τα πέντε του χρόνια έπαιζε ποδόσφαιρο! Η πρώτη του ομάδα ήταν η ερασιτεχνική OBW, στην οποία προπονητής ήταν ο πατέρας του. Στα δεκατρία του χρόνια ήταν διακαής πόθος των Φίτεσε και Ντε Γκράαφτσαπ. «Προτίμησα τη Φίτεσε, γιατί ήταν πολύ πιο οργανωμένη στις ακαδημίες της. Είχε δικό της σχολείο, όπου φρόντιζαν για τη μόρφωσή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μας έδιναν ταυτόχρονα την ευκαιρία να προπονούμαστε πριν αλλά και μετά το μάθημα», θυμάται ο Ρουντ Κνολ.
Ο πιτσιρίκος, τότε, Κνολ προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και ήταν θέμα χρόνου η χρησιμοποίηση του από την ομάδα Ανδρών. Το πρώτο του επαγγελματικό του συμβόλαιο το υπέγραψε όταν ήταν 18 ετών. «Όταν πήγα στην πρώτη ομάδα, προπονητής της ήταν ο Ρόναλντ Κούμαν, γεγονός που με βοήθησε πάρα πολύ. Ως παίκτης είχε το ίδιο στυλ με εμένα και κατάφερε να μου μεταδώσει αρκετές λεπτομέρειες της θέσης, που καλύπτουν τις αδυναμίες μου. Πρέπει να ομολογήσω πως οφείλω πολλά σε αυτόν».
Η καριέρα του 26χρονου παίκτη εκτός από ευχάριστες είχε, δυστυχώς, και δυσάρεστες στιγμές, όπως ο μακρόχρονος τραυματισμός του, προτού καθιερωθεί στην ολλανδική ομάδα. «Ήταν μία περίοδος της καριέρας μου πάρα πολύ δύσκολη, γεμάτη αρνητικές σκέψεις και αγωνία για το επαγγελματικό μου μέλλον. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν πως ίσως δεν θα τα καταφέρω να συνεχίσω, όμως το πείσμα μου με δικαίωσε».
Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής φαίνεται ικανοποιημένος από αυτά που έχει βρει στη Θεσσαλονίκη και πλέον αισθάνεται ελεύθερος. «Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω την ευκαιρία να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Μέχρι τώρα είχα δίπλα μου ανθρώπους του περιβάλλοντός μου και δεν αισθανόμουν 100% ελεύθερος».
Με προπονητή τον Σάντος, ο Κνολ υπολογίζεται για βασικός και δεν κρύβει πως ανυπομονεί να ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα. «Είναι αλήθεια πως η διακοπή δεν είναι και ό,τι καλύτερο», λέει, εμφανίζοντας την αμηχανία ενός παίκτη που δεν παίζει ποδόσφαιρο.
-------------------
Για να δούμε τι μπορεί να κάνει και αυτός..
έχω ακούσει πολλα θετικά και περιμένω να ηγηθεί της άμυνας