geo για σένα μαν

Τόνι Γκονζάλες : ''Εγώ, ο Ετό και ο ΠΑΟΚ''
Συμπαίκτης του Σαμουέλ Ετό στη Μαγιόρκα, ο Τόνι Γκονζάλες μίλησε στον Extrasport. Ο Ισπανός μέσος, που ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ και ρίζωσε στη χώρα μας, αναφέρθηκε στον Καμερουνέζο επιθετικό, στη Μπαρτσελόνα και δήλωσε φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ.
''Δίκαια η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League. Εγώ είμαι οπαδός της Ρεάλ, όμως η Μπαρτσα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο ολόκληρη τη χρονιά και έδειξε οτι δικαιούται όσα κατέκτησε. Γουστάρω να τη βλέπω να παίζει και είμαι βέβαιος οτι αρέσει σε όλους όσους αγαπούν το άθλημα. Είδα τον τελικό και για να σας πω την αλήθεια στην αρχή το φοβήθηκα. Τα πρώτα δέκα λεπτά πρέσαρε η Μάντσεστερ και πίεσε πολύ, αλλά μόλις μπήκε το γκολ του Σαμουέλ, είπα οτι η Μπαρτσελόνα θα κάνει πάρτι...''
''Η Μπαρτσελόνα είναι γεμάτη με μεγάλους παίκτες. Τόσοι ποδοσφαιριστές με τόσο πολύ ταλέντο δεν δυσκολεύονται να αποδώσουν όμορφο ποδόσφαιρο. Το μόνο που πρέπει να προσέχει η διοίκηση είναι τα αποδυτήρια, για να μην συγκρουστούν οι παίκτες μεταξύ τους λόγω εγωισμού. Είμαι βέβαιος ότι το μυστικό του Γκουαρντιόλα είναι να τους μιλάει και να καταφέρνει να ελέγχει και να διατηρεί τις ισορροπίες. Σαν τι να πεί δηλαδή... Να πεί στον Μέσι να κάνει μια ντρίπλα λιγότερη ή περισσότερη ; Δεν υπάρχει λόγος. Για μένα, ο Ινιέστα είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Ισπανός ποδοσφαιριστής, ίσως ο καλύτερος στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα όταν έπαιξε χωρίς αυτόν, ήταν διαφορετική. Όχι κακή, αλλά διαφορετική''.
''Με τον Σαμουέλ ήμασταν συμπαίκτες στη Μαγιόρκα δυο χρόνια, το 2003 και το 2004. Ο Ετό ούτε στην προπόνηση δεν ήθελε χάνει, άλλοι παίκτες στις προπονήσεις είναι πιο χαλαροί αλλά αυτός δεν το δεχόταν και είχε μαλώσει γι αυτό το λόγο με μερικούς συμπαίκτες μας. Αυτό το στοιχείο έκανε τη διαφορά για τον Σαμουέλ, ήθελε να δουλεύει σκληρά συνέχεια γιατί ξέρει ότι είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, όμως είναι πολύ δύσκολο να μείνεις. Στην αρχή είχε πάει στη Μαδρίτη, δεν έμεινε και έκανε λάθος η Ρεάλ που δεν τον κράτησε. Όταν ήρθε στη Μαγιόρκα πήρε την ομάδα πάνω του, την ανέβασε πολλά επίπεδα, μάλιστα πήραμε και ένα κύπελλο. Μετά η Ρεάλ τον ζήτησε πίσω, αλλά ο Σαμουέλ δεν γύριζε διότι τότε ο Πέρεθ διάλεξε να αγοράσει άλλου τύπου παίκτες όπως ο Μπέκαμ κι έτσι κατέληξε στη Μπσρτσελόνα''.
''Δεν έφυγα απο την Ελλάδα και δεν θα φύγω. Συμφώνησα και υπέγραψα στη Δόξα Δράμας για να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Πάλι ασπρόμαυρα θα φοράω... Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο διότι ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξα στην Ελλάδα, αλλά γιατί έχει γίνει κομμάτι της ζωής μου, τότε γνώρισα και τη σύζυγο μου, όλα αυτά δεν θα τα ξεχάσω. Τον Αύγουστο θα συμπληρώσω τρία χρόνια, τον Ιούνιο παντρεύομαι την Αγγελική, η οποία εκτός απο όλα τα άλλα με βοηθάει να μαθαίνω και καλά ελληνικά. Απο τον ΠΑΟΚ θυμάμαι πολλά, όπως ότι παίζαμε μπροστά σε 30.000 κόσμο και εμείς ήμασταν απλήρωτοι. Ευτυχώς που ήρθε ο Ζαγόρ και άρχισε ο ΠΑΟΚ να πληρώνει όσα χρωστάει, ακόμη και σε εμένα''.
''Είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες φιλάθλους του να μην παίζει στην Ευρώπη. Φέτος τα κατάφερε, αλλά το υψηλό επίπεδο θέλει δουλειά και χρόνο. Όλοι πρέπει να δώσουμε χρόνο στον ΠΑΟΚ και να ήμαστε κοντά. Είναι δύσκολο να πάρει πρωτάθλημα, δέστε το μπάτζετ που έχει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Ο Σάντος είπε οτι τον πρώτο χρόνο δεν θα κάνει τίποτα, και έτσι έγινε. Είπε ότι τον δεύτερο χρόνο θα παίξει Ευρώπη, το έκανε. Είπε οτι τον τρίτο χρόνο θα πάει για τίτλο και θα το κάνει. Ο Πορτογάλος είναι λίγο δύσκολος σαν χαρακτήρας, αλλά σαν προπονητής είναι πάρα πολύ καλός. Θα βοηθήσει πολύ τους νέους παίκτες, όπως είναι ο Κουτσιανικούλης που είναι μεγάλο ταλέντο και με τον Σάντος θα πάει μπροστά. Απο τον φετινό ΠΑΟΚ μου άρεσε πολύ ο Μουσλίμοβιτς και ο Βερόν, όμως για μένα ο κορυφαίος του παίκτης όλη τη χρονιά ήταν ο Κοντρέρας. Έκανε φοβερό πρωτάθλημα''.
http://www.extrasport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=446:2009-05-28-13-48-35&catid=13:2009-04-07-11-42-41&Itemid=2