«Μόνο ο κόσμος του ΠΑΟΚ με στήριξε»
Ηρθε στον ΠΑΟΚ το 2003 με μακρύ μαλλί και πολλά όνειρα. Αποχώρησε πιο ώριμος (με χαραγμένο τατουάζ στο χέρι το όνομα Ιησούς) χωρίς να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες του. Εφυγε από τον ΠΑΟΚ όπως λέει και ο ίδιος περισσότερο στενοχωρημένος παρά πικραμένος. Στενοχωρημένος γιατί ενώ όλοι συμφωνούν ότι ήταν ένας από τους πλέον ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του «δικέφαλου», δεν κατάφερε να καθιερωθεί.
Ούτε ο ίδιος μπορεί να δώσει πειστική απάντηση.
«Τι να πω; Οτι είχα ατυχία; Ναι. Ημουν άτυχος αφού είχα πολλούς τραυματισμούς. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Πιστεύω ότι δεν είχα τη στήριξη που θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ».
- Από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκες;
«Δεν θέλω να ρίξω το φταίξιμο σε άλλους. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχω εγώ. Από την άλλη όμως δεν μου έδειξαν την εμπιστοσύνη που ίσως και να δικαιούμουν. Μισό παιχνίδι να έκανα μέτριο, έχανα τη θέση μου στην ενδεκάδα».
- Συνεργάστηκες με πολλούς προπονητές. Δεν ήταν μόνο ένας...
«Ναι, άλλαξαν πολλοί προπονητές. Κάτι που επηρέαζε και εμένα. Ξεκίνησα με τον Αναστασιάδη, έπαιξα αρκετά παιχνίδια και την επόμενη χρονιά απομακρύνθηκε. Με τον Καραγεωργίου το ίδιο. Ξεκίνησα να παίζω, απολύθηκε και αυτός. Ηρθε ο Παράσχος. Επαιξα παιχνίδια, πήγα καλά στην προετοιμασία, στα φιλικά. Με πίστευε και στην πρώτη αγωνιστική έφυγε».
- Με τον Σάντος;
«Ξεκίνησα καλά. Επαιξα συνεχόμενους αγώνες. Μετά όμως σταμάτησα να παίζω. Δεν θέλω να πω ότι φταίνε μόνο οι άλλοι. Το μοναδικό παράπονο που έχω φεύγοντας είναι ότι σε αυτήν την πολύ καλή ομάδα που είχαμε φέτος θα μπορούσα κι εγώ να βοηθήσω».
- Ο τραυματισμός σου στην αρχή της περιόδου ήταν που δεν σου επέτρεψε να βοηθήσεις;
«Λειτούργησε και ο τραυματισμός μου, αλλά μην ξεχνάς ότι εδώ και δύο μήνες περίπου ήμουν απολύτως έτοιμος».
- Πέρυσι, όταν έγινε η μεγάλη εκκαθάριση στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, για σένα δεν τέθηκε θέμα. Πιστεύεις ότι αν δεν είχες τον τραυματισμό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά;
«Νομίζω ναι! Κι αυτό φάνηκε με ό,τι έγινε με άλλα παιδιά που πήραν ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύτηκαν. Ετσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα περιμένεις. Ο,τι έγινε, έγινε...».
«Αξέχαστο το ντεμπούτο μου»
- Φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ τι είναι αυτό που παίρνεις μαζί σου;
«Την αγάπη του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που είναι μοναδικοί. Αυτός ο κόσμος, άλλωστε, ήταν που με στήριξε περισσότερο από όλους τα χρόνια που ήμουν στην ομάδα και τους ευχαριστώ πολύ».
- Εκανες πολλούς φίλους στον ΠΑΟΚ;
«Πάρα πολλούς. Αλλά να ξέρεις ότι με όποιον συμπαίκτη μου έκανα παρέα συνήθως έφευγε από την ομάδα. Εκανα παρέα με τον Σαλπιγγίδη, έφυγε, με τον Καρυπίδη, έφυγε. Εκανα παρέα με τον Μελίσση, έφυγε κι αυτός. Φέτος έκανα παρέα με τον Ηλιάδη (σ.σ.: μάλλον το μέλλον του Ηλιάδη στον ΠΑΟΚ είναι προδιαγεγραμμένο). Εκανα πολλούς φίλους στην ομάδα με τους οποίους συνέχισα να έχω καλές σχέσεις ακόμη κι όταν έφυγαν από τον ΠΑΟΚ».
- Οι καλύτερες στιγμές σου στον ΠΑΟΚ ποιες ήταν;
«Πολλές Αυτές που δεν θα ξεχάσω είναι η ημέρα που υπέγραψα συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα σε γεμάτη Τούμπα, ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή και η πορεία που κάναμε με προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη και καταφέραμε να παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».
- Στις άσχημες στιγμές να υπολογίσω τα παιχνίδια με τη Μακάμπι; Είχες παίξει στο δεύτερο αγώνα στο Ισραήλ...
«Ναι Αλλά λίγο πολύ, έπειτα από όσα είχαν γίνει με την υπόθεση του Λιάσου Λουκά, δεν είχαμε ελπίδες αφού έπρεπε να γυρίσουμε σκορ 3-0 σε βάρος μας, κάτι που ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο. Η περσινή χρονιά ήταν η πιο άσχημη περίοδος που πέρασα με τον ΠΑΟΚ.
Η ομάδα δεν ήταν καλά, δεν μπορούσε να κερδίσει και γενικότερα ήταν πολύ άσχημη χρονιά για όλους μας».
Ανυπομονώ για την επιστροφή
- Στον ΠΑΟΚ πώς βρέθηκες;
«Ημουν στη Σιένα και τελείωνε το συμβόλαιό μου. Είχα φύγει από πολύ μικρός στην Ιταλία και ήμουν ήδη τέσσερα χρόνια στη Σιένα. Μου πρότειναν συμβόλαιο για ακόμη τέσσερα χρόνια, αλλά προέκυψε ο ΠΑΟΚ που είχε πάει στην Ιταλία για προετοιμασία. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, με τον οποίο είχα γνωριστεί στην Εθνική Ελπίδων, είχε ενημερώσει τον Αγγελο Αναστασιάδη και πήγα να δοκιμαστώ. Τελικά, ο Αναστασιάδης άναψε το πράσινο φως και εγώ προτίμησα τον ΠΑΟΚ από τη Σιένα».
- Μετανιώνεις τώρα για την απόφασή σου αυτή;
«Είναι δύσκολο να πω. Ισως να βιάστηκα να την πάρω».
- Πώς περιμένεις την επιστροφή σου στην Τούμπα ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα;
«Να σου πω την αλήθεια, θέλω πολύ να παίξω στην Τούμπα, έστω και σαν αντίπαλος. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ κόσμο και θέλω πολύ να αγωνιστώ και πάλι μπροστά στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ».
- Τι άλλαξε φέτος σε σχέση με πέρυσι;
«Πρώτα οι καλοί ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα και μετά το γεγονός ότι έμεινε ο Σάντος. Πήρε την πίστωση χρόνου που χρειαζόταν και πέρασε τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα».
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7759&pubid=2901468δεν μας παρατας ρε βαγγελή που δεν πηρες και ευκαιριες....αντε στο καλο.