Έχω κράξει άγρια τους παίχτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Για πολλούς από τους παίχτες μας έχω την άποψη ότι δεν μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ κια για άλλους ότι είναι πολύ καλύτεροι από αυτό που δείχνουν.
Κάθε φορά όμως που κατέκρινα την αμπαλωσύνη τους και με τις δύο έννοιες (ταλέντο και κάκαλα) σκεφτόμουν πάντοτε πως αυτοί οι παίχτες παίζουν με τις πιο αντίξοες συνθήκες απ' όλους τους άλλους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να τους κράξω και να είμαι σοβαρός ενώ βρισκόταν όλο αυτό τον καιρό σε μία ομάδα:
Α. με διοίκηση απατεώνων, με πρόεδρο τον γούμενο τον καραγκιόζη που τους είχε στην ανασφάλεια για το μέλλον τους και για το πότε θα πληρωθούν, με ανθρώπους γύρω από τη διοίκηση που με τις δουλειές τους με τους μάνατζερ έφερναν Κάραλιτς, Στογιάκοβιτς, Ίντιο, Ρεμπόσιο και το κακό συναπάντημα και τους έπαιρναν τις θέσεις στην ενδεκάδα κάνοντάς τους πιο ανασφαλείς για την εξέλιξή τους
Β. με προπονητές που άλλαζαν με ταχύτατους ρυθμούς (7 σε δύο χρόνια) που επιπροσθέτως εκτός του Κωστίκου δεν πιστεύανε σε αυτούς. Είτε το παράδειγμα του ρουμάνου μάνατζερ με τον Μελίσση, είτε του Καραγεωργίου και του ρουμάνου που χτίζανε μία ομάδα για να παίζει σαν τον Λεβαδειακό μέσα έξω, είτε με δηλώσεις Παράσχου ότι αυτούς έχω, αυτό μπορώ να παίξω, είτε με Φρίγκερ που προτιμούσε τους κωλόγερους
Γ. Κυρίως σε μια ομάδα που η πίεση από τον κόσμο είναι αφόρητη. Αυτά μπορεί να τα ζήσανε και άλλοι συνάδερφοί τους σε άλλες ομάδες, αλλά οι άλλοι δεν είχαν αυτή την πίεση από κόσμο, ΜΜΕ κτλ
Σήμερα που διοικητικά μπήκανε τα πράγματα σε μία σειρά, που οι παίχτες πληρώνονται κανονικά και κυρίως αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι, που πλέον η πίεση του κόσμου έχει μετατραπεί σε ώθηση στην ομάδα (και αυτό έγινε στα φιλικά θα γίνει και με τη γριά) περιμένουμε από αυτούς να αποδώσουν σύμφωνα με το όποιο ταλέντο τους. Περιμένουμε από αυτούς να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν στον ΠΑΟΚ. Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Μπορούμε με ασφάλεια να τους κρίνουμε πλέον; Όχι φίλοι μου και γι' αυτό δεν πρέπει να τους στήνουμε στον τοίχο ακόμη.
Λείπει ακόμη ένα στοιχείο. Ο καθοδηγητής. Ο προπονητής.
Όταν λοιπόν αποκτήσουμε ως ομάδα και τον προπονητή που θα είναι συμβατός με το νέο ΠΑΟΚ που ζούμε και περάσει λίγος. πολύ λίγος χρόνος για να αφομιώσουν ποδόσφαιρο, τότε θα αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία το ποιος αξίζει και το ποιος όχι.
Όταν έρθει ο προπονητής και εντάξει τον Ηλιάδη σε ένα σύστημα π.χ. θα κρίνουμε τον Ηλιάδη, όταν θα δώσει κατευθύνσεις μέσα από αυτοματισμούς για το που πρέπει να δώσει τη μπάλα σε κάθε περίπτωση ο Βαγγελής, θα κρίνουμε τον Βαγγελή, όταν προπονήσει τον εκάστοτε εκτελεστή στημένων φάσεων σε πάνω από 1000 χτυπήματα, τότε θα τον κρίνουμε, όταν η άμυνά μας θα έχει τοποθετήσεις και χώρους ευθύνης και δεν θα πηγαίνει ο καθένας όπου κάτσει, θα κρίνουμε σωστά τον Μπαλάφα και τον Μελίσση.
Είμαι βέβαιος ότι από την ομάδα αγωνιστικά δεν λείπει κανένα δεκάρι και κανένα μπακ ή φορ. Το μόνο που λείπει είναι ένας προπονητής που θα παραλάβει αυτό το υλικό και θα το αξιοποιήσει.
Τώρα που τελειώνει και αυτό το θέμα θα το αφήσω για λίγο καιρό. Ξέρω ότι οι περισσότεροι διαφωνείτε. Θα τα ξαναπούμε πολλές φορές γι' αυτό το θέμα και σ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα το επαναφέρω. Γιατί εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε πολύ καλό υλικό και κυρίως υλικό που εξασφαλίζει το μέλλον μας. Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι πιτσιρικάδες μας είναι αυθεντικά ταλέντα που θα κάνουνε καλή καριέρα και σε λίγα χρόνια θα μας κάνουν ευτυχισμένους ή πλούσιους αρκετοί από αυτούς. Και γιατί πιστεύω επίσης ακράδαντα ότι έχουμε και καλούς ξένους ποδοσφαιριστές, με επίπεδο υψηλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.