Μάγκες συγγνώμη κιόλας που παρεμβαίνω, αλλά νομίζω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Καταστροφέας του ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης, λέει ο opws mathame. Προσωπικά δεν τον θεωρώ καταστροφέα με την έννοια του ότι διέλυσε τον ΠΑΟΚ, αλλά τον θεωρώ τον μοναδικό πρόεδρο που είχε στα χέρια του τόσο τεράστια όπλα (συσπείρωση κόσμου, τρελά νούμερα διαρκείας, ποδοσφαιράνθρωπους όπως οι Βρύζας, Σάντος, Κονσεισάο) κι όμως κατάφερε να τα σκατώσει σε ένα σωρό θέματα (πρόσληψη Γκαγκάτση, εκδρομή Ζάγκρεμπ, επιστροφή Σαλπιγγίδη, θέμα Βιτόλο, δημοσιογράφοι κουμανταδόροι, τεράστιο για να μην πω ύποπτο άνοιγμα κ.α).
Το αν έχει καμιά ενεργή ανάμιξη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα (κασέτες), στημένα ματς κλπ. δεν το ξέρω, αλλά ούτε βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν έχει, μιας και τη σημερινή εποχή όλα μπορουν να συμβούν σε μια κοινωνία σάπια σαν και τη δική μας. Πολλές φορές λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και δεν έχουν άδικο. Σάπια η κοινωνία, σάπιο και το ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει για το έργο "κακοδιαχείρηση ή χέρι στο βάζο με το μέλι".
Ότι ο λαός του ΠΑΟΚ έχει γίνει "μαλθακός" για να το πω κόσμια είναι δεδομένο. Όσο κι αν κάποιοι χαρακτηρίζουν κάποιους άλλους παρελθοντολάγνους έτσι είναι. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει πρόοδος, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να στηριχτούμε στις γερές βάσεις που βάλαν κάποιοι άλλοι πριν από μας και φυσικά να μάθουμε από τα λάθη μας. Όταν θες να πλασάρεις στον κόσμο όραμα, όνειρα, σχεδιασμό, δεν σκέφτεσαι καν να ξεπουλήσεις τα πιο πολύτιμα περιουσιακά σου στοιχεία (Βιεϊρίνια, Βιτόλο), αλλά να τα πλαισιώσεις ώστε να αποκτήσεις γερές βάσεις και να χτίσεις εκεί πάνω. Εξαιρούνται βέβαια μυθικές προτάσεις από το εξωτερικό στις οποίες κανείς δεν λέει όχι ή η αντικατάσταση του παίκτη από κάποιον καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και στην στελέχωση του προσωπικού, μιας που χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις και αποδεδειγμένη αξία, ανθρώπους που ο ΠΑΟΚ δεν είχε ποτέ και ούτε φρόντισε να αποκτήσει. Αντί αυτού είδαμε Βιολίδηδες και σία. Το θέμα είναι ότι με Ζαγοράκη πρόεδρο παραπότισε το πετσί μας από Modern Football, κάτι που δεν περιελαμβανόταν ποτέ στην ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟΚτσή.
Από θεωρίες συνομωσίας έχουμε χορτάσει, μάλιστα έχω κι εγώ αρκετές στο μυαλό μου, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι αποδείξεις. Εαν λοιπόν αποδειχτεί ότι ο Ζαγοράκης έχει κάνει βρωμιές, τότε η τιμωρία του από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι παραδειγματική και αμείλικτη.
Το ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα πιόνι στα χέρια του συστήματος (όχι μόνο του πολιτικού) χρόνια τώρα το πιστεύω και νομίζω ότι καιρός είναι να το καταλάβουν όλοι πλέον. Για να αλλάξει όμως αυτό θα πρέπει να βρεθούν άνθρωποι με στομάχι, με μυαλό, με αρχίδια, με λεφτά, μα κυρίως άνθρωποι έτοιμη για ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, μιας που θα χρειστεί να συγκρουστούν με όλο σχεδόν το κατεστημένο.
Το όλο θέμα βέβαια είναι ότι ο Ζαγοράκης 4 χρόνια τώρα έδωσε πολλά δικαιώματα και από κάτι τέτοια φθάρθηκε και ξέφτισε στα μάτια των οπαδών του ΠΑΟΚ. Έχασε την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλαμε και τώρα η κατάσταση της εικόνας του είναι μη αναστρέψιμη, εκτός βέβαια αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα ή καποιον Ευρωπαϊκό τίτλο (απίθανα και τα δύο). Η αγάπη μας για την ομάδα δεν θα πρέπει να μας τυφλώνει και να μας κάνει να παραβλέπουμε ή να υπερβάλλουμε. Εγώ προσωπικά μέχρι στιγμής τον θεωρώ κακοδιαχειριστή, αφελή και ανίκανο (βάσει έργων) να πάει τον ΠΑΟΚ ψηλά. Κλέφτη, αλήτη και απατεώνα θα τον χαρακτηρίσω εάν και εφόσον αποδειχτεί μια μέρα κάτι τέτοιο. Επίσης τα σχόλια για τη γυναίκα του τα θεωρώ το λιγότερο κακεντρεχή μιας που η ίδια δεν έχει καμιά σχέση με όλο αυτό. Να βρίζουμε αυτούς που μας φταίνε στην τελική, όχι δώστου κι όποιον πάρει η μπάλα. Επίσης θεωρώ βλακώδες να τον χαρακτηρίζουμε κύριο Λίλη. Στο δικό μου φτωχό μυαλό τα επίθετα των γυναικών αρμόζουν σε άντρες που:
α) Είτε τους κάνανε οι γυναίκες τους φίρμες
β) Είτε το παίζουν πλούσιοι με τα λεφτά των γυναικών τους, ενώ ως τώρα ήταν μπατιράκια
γ) Είτε τους κάνουνε αυτές κουμάντο (ο λεγόμενος πλάστης ή παντόφλα)
Στον Ζαγοράκη δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι από όλα αυτά και για ότι έχει γίνει φταίει πρωτίστως ο ίδιος και οι άνθρωποι του στενού εργασιακού του περιβάλλοντος. Ούτε η γυναίκα του, ούτε τα παιδιά του, ούτε η μάνα του, ούτε ο Χριστός και η Παναγία. Κάποιοι είναι λιγάκι υπερβολικοί, ενώ κάποιοι άλλοι εθελοτυφλούν. Η αλήθεια βρίσκεται ως συνήθως κάπου στη μέση.
Φιλικά,
Cobra