http://www.sportime.gr/football_inside.asp?article_id=9514Tha koufa8oume teleiws:
"Οι τύχες του ΠΑΟΚ στα χέρια του Μπατατούδη"
4/3/2006 11:34
Βόμβα μεγατόνων έριξε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σίμος Λάζαρης, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα, ότι οι μετοχές της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρίσκονται ακόμα στα χέρια του Γιώργου Μπατατούδη και ότι η μεταβίβασή τους στους Γούμενο και Παγώνη δεν έγινε ποτέ.
Ο Σίμος Λάζαρης διετέλεσε γενικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ την περίοδο 2000-2004. Μιλώντας στην εφημερίδα Goal, γνωστοποίησε πως οι μετοχές της ΠΑΕ είναι δεσμευμένες από την Αγροτική τράπεζα ως εγγύηση για δάνειο που είχε πάρει ο Μπατατούδης και ότι ουσιαστικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ακόμα στα χέρια του τελευταίου. Ας δούμε όμως τι είπε:
Για το πως δεσμεύονται οι μετοχές του ΠΑΟΚ
"Αυτό που μπορώ να πω υπεύθυνα είναι ότι το χρονικό σημείο στο οποίο θεωρούμε ότι ο Μπατατούδης αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρξε μια διαδικασία για πολύ καιρό-ενάμιση ή δύο χρόνια-που πότε πούλαγε, πότε έφευγε, πότε εκχωρούσε τις μετοχές. Αποχώρηση με τη διαδικασία πώλησης των μετοχών δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Και αυτό γιατί οι μετοχές του ΠΑΟΚ είναι δεσμευμένες στην Αγροτική τράπεζα για ένα δάνειο ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δραχμών, που είχε πάρει ο ίδιος ο Μπατατούδης και όχι ο ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι το δάνειο αυτό του δόθηκε την περίοδο 1998-99, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Εκείνο που ξέρω είναι ότι οι μετοχές είχαν δοθεί ως εγγύηση για τα χρήματα που δεν επιστράφηκαν ποτέ".
Για την μεταβίβαση που δεν έγινε ποτέ
"Δεν ξέρουμε αν έχει γίνει μεταβίβαση των μετοχών, αν έχει κάποιο πληρεξούσιο ή έγινε ανάληψη του μάνατζμεντ, που ήταν μια ιστορία που είχε προωθηθεί έντονα τότε. Να πάει δηλαδή οποιοσδήποτε, εσύ ή εγώ και να αναλάβει το μάνατζμεντ του ΠΑΟΚ για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι χειρίζομαι εγώ όλες τις τύχες του ΠΑΟΚ χωρίς να έχω τις μετοχές στα χέρια μου και πολύ περισσότερο, χωρίς να μπορώ να τις διαπραγματευτώ ή να τις πουλήσω.".
Για το που βρίσκονται τελικά οι μετοχές αν δεν είναι στα χέρια των Παγώνη και Γούμενου
"Δεν μπορεί να είναι...Γιατί οι μετοχές βρίσκονται στην Αγροτική Τράπεζα. Και προσέξτε: Δεν μιλάμε για τα σώματα των μετοχών, γιατί σώματα μπορείς να κάνεις όσα θέλεις. Μιλάμε για την πραγματικότητα και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί μέσω του Υπουργείου Εμπορίου. Και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε, μέσω του Υπουργείου ή της ίδιας της τράπεζας, αν οι μετοχές που είχαν δοθεί ως εγγύηση, είναι ακόμα ενεργές".
Για το που πιστεύει ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ
"Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκεται ουσιαστικά στα χέρια του Μπατατούδη, με την ευθύνη της εγγύησης από την Αγροτική Τράπεζα. Και αυτό, γιατί δεν μπορούν να πωληθούν οι μετοχές. Δεν μπορώ να σου πουλήσω μια μετοχή. Να πω δηλαδή ότι θέλω αυτά τα χρήματα για να σου πουλήσω τις μετοχές. Από την άλλη πάλι δεν μπορώ να πω ότι οι μετοχές δεν μου ανήκουν, άσχετα αν είναι δεσμευμένες από την τράπεζα. Η Αγροτική έχει πάρει εγγύηση της μετοχές για να δώσει το δάνειο στον Μπατατούδη".
Για το πως ανέλαβαν τότε οι Γούμενος και Παγώνης
"Μόνο με εκχώρηση των μετοχών. όπως πιστεύω ότι έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Υπογράφω δηλαδή ένα χαρτί-όπως θεωρώ ότι αυτό έχει γίνει-και σου δίνω τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Στην ΕΕΑ υποβάλλεται από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το πόθεν έσχες όσων κατέχουν πάνω από το 10% των μετοχών. Γιατί δεν το κοιτάτε ποιος έχει καταθέσει αυτό το πόθεν έσχες;"
Για το αν θα μπορούσε ο Μπατατούδης να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ
"Ανά πάσα στιγμή. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Και αυτό, γιατί δεν θέλει να επιστρέψει. Απλά δεν μπορεί να απεμπλακεί."
Για τους λόγους που η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν στράφηκε ποτέ κατά του Μπατατούδη παρά τις πιέσεις του κόσμου
"Ο Μπατατούδης από τη διαχείριση του ΠΑΟΚ δεν έχει καμμία δικαστική εκρεμμότητα. Και αυτό γιατί είχε φροντίσει να φτιάξει τις εταιρείες του με τέτοιον τρόπο-όπως ας πούμε την Δικέφαλος ΑΕ-ώστε να μην έχει κανένα πρόβλημα".