Εγώ δεν ήμουν εκεί αλλά φαντάστηκα ότι έγινε κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο disorder, πέντε - δέκα μαλάκες μες στους πόσους ήταν στο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι με αφορμή αυτούς πάνε να ρίξουν λάσπη σε όλους μας, στη λογική του ερπετοπανό στο φετινό ματς στο σάπιο μήλο, ώστε να δικαιολογούν τα δικά τους (από τον εμετό κατά ΠΑΟΚ και Σαββίδη στο δεύτερο ματς μέχρι τον Νάσο) και να δώσουν πολιτική χροιά στην τοπική αντιπαλότητα (οι γενναίες αριστερές αντιφα πολιτισμένες μειονότητες ερπετογριων σε δίκαιη αυτοάμυνα εναντίον των φασιστών καφρων πλειοψηφουντων γυφτων με αρχηγό έναν ρώσο μαφιοζο που θελει να τους εξαφανίσει με κάθε μέσο). Οι λόγοι που για μενα έχουν άδικο και τους κάνουν για άλλη μια φορά ψεύτες και προπαγανδιστές είναι:
- όπως ξέρουν πολύ καλά, ο παίχτης τα άκουσε όχι επειδή είναι μαύρος αλλά επειδή είναι γρια κι έβγαλε κόμπλεξ. Αν δεν ίσχυε αυτό, όλη η κερκίδα θα έκανε ρατσιστικά και μάλιστα χωρίς ιδιαιτερη αφορμή. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν φασίστες στην κοινωνία, οι οποίοι όταν θέλουν να κραξουν το κάνουν ρατσιστικα, και όχι ειδικά οι 5-10 μεμονωμένοι στην κερκίδα του ΠΑΟΚ σε ένα ματς βόλεϊ. Οι αντιφα αυτοματες γριες μια χαρά λένε για τούρκους και ρωσοποντιους και ακολούθησαν γαυρικες τακτικές στο δεύτερο ματς και προστάτεψαν δολοφόνους. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για ηθική. Οργανωμενα μουνοπανα δεν ξεπλενονται απο μια χούφτα ανοργανωτους ρατσιστές.
- εκτος απο ρατσιστικες βρισιες, οι ιδρυτές του ΠΑΟΚ δεν νομίζω να ενέκριναν πράγματα όπως βρίσιμο μαναδων και σπιτιών, εξυμνηση των ναρκωτικών, αντεθνικά συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ αλλά και των αντιπάλων του ΠΑΟΚ κτλ. Ζούμε σε μια εποχή που ευτυχώς υπαρχει αυξημένη ευαισθητοποίηση για θέματα ρατσισμού. Αυτός δεν είναι λόγος να βγαζουμε μονοι μας τα μάτια μας και να φορτωνομαστε τύψεις που δεν μας αξίζουν. Για κάποιον λόγο υπάρχει το Π στο όνομα του συλλόγου, για κάποιον λόγο είμαστε οι μόνοι ταυτόχρονα γύφτοι, τούρκοι, βούλγαροι και σκοπιανοί, για καποιον λογο την Κυριακή μαζεύτηκαν τοσο λίγοι στο άγαλμα στην παραλία.
Το ότι σιγοβράζει μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ συνδέσμων και θα εκδηλωθεί πιθανον στην πρώτη αγωνιστική κρίση του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι άλλο θέμα. Δεν νομίζω ότι χθες είχαμε και καμιά φοβερά δυναμική, μαζικη και οργανωμένη παρουσία στο παιχνίδι...