"Μεγάλο σκαλοπάτι για μένα ο ΠΑΟΚ"
Ο καλύτερος νέος παίκτης της Α1 την σεζόν 2009-10, Κυριακός Ποντικέας, είναι ο νέος αμυντικός του "Δικεφάλου" και στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του ΠΑΟΚ μιλάει στο olaPAOK.gr για τους λόγους που επέλεξε τους "ασπρόμαυρους". "Επαιξε ρόλο η παρουσία του Κεχαγιά", τόνισε.
Παίκτης του ΠΑΟΚ για τον επόμενο ένα χρόνο είναι ο διεθνής με την Εθνική Νέων Ανδρών αμυντικός, Κυριάκος Ποντικέας. Ο νέος πολίστας του "Δικεφάλου" μίλησε στο olaPAOK.gr για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην απόφασή η παρουσία του Σάκη Κεχαγιά (συνεργάστηκαν στον Ποσειδώνα Ιλισίων) στον πάγκο των "ασπρόμαυρων".
Αρχικά είπε στο olaPAOK.gr: "Είναι πολύ σημαντική κίνηση για την καριέρα μου, μεγάλο σκαλοπάτι για μένα, εύχομαι να παίξω καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να αναδειχθώ μέσα από τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλά φέτος και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό".
Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Σάκη Κεχαγιά, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Ποσειδώνα Ιλισίων ανέφερε: "Συνεργαστήκαμε με τον κ. Κεχαγιά στον Ποσειδώνα Ιλισίων. Τον ξέρω χρόνια τώρα, είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που συμφώνησα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλοί μαζί μου, ήταν όλα τέλεια, κατευθείαν δέχτηκα, χωρίς πολλές διαπραγματεύσεις".
Ο νέος άσος του ΠΑΟΚ την Κυριακή (4/9) ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στον Βόλο και μόλις τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές υποθέσεις στην Αθήνα θα ανηφορίσει στην Θεσσαλονίκη ώστε να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις του "Δικεφάλου".
Ο Ποντικέας πέρυσι αγωνίστηκε στο ΝΟ Χίου ως δανεικός από τον Ποσειδώνα Ιλισίων.
MVP την σεζόν 2009-10
Ο Κυριάκος Ποντικέας την αγωνιστική περίοδο 2009-10 είχε αναδειχθεί με το σκουφάκι του Ποσειδώνα Ιλισίων καλύτερος νεαρός πολίστας της Α1 Ανδρών.
Τότε είχε δηλώσει: "Το γεγονός ότι αναδείχθηκα καλύτερος νεαρός πολίστας της χρονιάς, με κάνει πολύ χαρούμενο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία από την ομάδα μου και πιστεύω ότι απέδειξα τι αξίζω.
Λίγο πολύ περίμενα να είμαι στους πρώτους της βαθμολογίας, γιατί δεν υπήρχαν πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι στην ηλικία μου. Όλη τη σεζόν το κίνητρο ήταν μεγάλο και είχα στόχο να κερδίσω το διαγωνισμό. Δυστυχώς, η ομάδα μου υποβιβάστηκε και έτσι δεν μπορώ να το χαρώ πολύ.
Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς, δουλεύοντας σκληρά και να αγωνιστώ σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο, που θα μου προσφέρει τη δυνατότητα να διακριθώ. Τέλος, αναφορικά με την Εθνική ομάδα, φέτος δεν συμμετέχω λόγω ενός τραυματισμού, αλλά όταν είμαι υγιής, περιμένω ξανά με χαρά την κλήση στην Εθνική Νέων και Ανδρών".
http://olapaok.gr/sport/polo/megalo_skalopati_gia_mena_o_paok.1351017.html