Π.Α.Ο.Κ. - Διαπαιδαγώγηση PDF Εκτύπωση E-mail
(average: 4.06 out of 5)
Πριν από λίγες μέρες συζητώντας με έναν φίλο , πατέρα ενός δεκαεξάχρονου παιδιού ένιωσα μια τρομερή υπερηφάνεια να μου φουσκώνει το στήθος.Ένιωσα να θεριεύω για έναν και μόνο λόγο γιατί απότελώ κομμάτι αυτού του κινήματος που ονομάζεται Π.Α.Ο.Κ. Ο εν λόγω κύριος καθ'όλα ευυπόληπτος στην πόλη μου μου έθετε έναν πολύ σοβαρό προβληματισμό του για το πώς να διαπαιδαγωγήσει το παιδί του που διανύει την πολύ ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας. "Τι αρχές να του δώσω? Αν του μεταδώσω τις δικές μου όταν βγει στον έξω κόσμο θα το ξεσκίσουν , αν όχι θα γίνει ένας άνθρωπος πολύ διαφορετικός από το σωστό. Τι να κάνω?". Η απάντηση μου έρχεται αμέσως και με κάνει να νιώθω το κέντρο του κόσμου εξαιτίας του Π.Α.Ο.Κ. για πολλοστή φορά!"Κάνε το παιδί σου ΠΑΟΚ του λέω..."

Επιχειρηματολογώ λοιπόν για να κλείσω το στόμα του που από τη σαστιμάρα έμεινε ανοιχτό...

Ένας πιτσιρικάς που είναι Π.Α.Ο.Κ. μαθαίνει να είναι σκεπτόμενος να κρίνει και να μην πηγαίνει με το ρεύμα όταν αυτό δεν τον εκφράζει.Να υποστηρίζει τα δικά του ιδανικά ανεξαρτήτως κόστους με μάχες πρακτικές αλλά και επιχειρηματολογώντας...

Ένας πιτσιρικάς που είναι Π.Α.Ο.Κ. μαθαίνει από πολύ μικρός να μην είναι ωχαδερφιστής και να μην σιωπά όταν τον αδικούν.Εμβολιάζεται εναντίον δύο πολύ σημαντικών ασθενειών που μαστίζουν μεγάλη πλειοψηφία αυτού του έθνους και ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τη σαπίλα ενός έθνους που παλιότερα μεγαλουργούσε.

Ένας πιτσιρικάς που είναι Π.Α.Ο.Κ. γλιτώνει και απο μια ακόμη πληγή που μας πληγώνει καθημερινά.Δεν κοιτάει μόνο την πάρτη του , βρισκεται μεταξύ χιλιάδων αδερφών ακόμα κι αν είναι μοναχοπαίδι , βρίσκεται μέσα σε μια οικογένεια δημοκρατική και μαθαίνει όχι το εύκολο "Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε σένα" αλλά το δύσκολο "Κάνε στους άλλους αυτό που θέλεις να κάνουν σε σένα"

Ένας πιτσιρικάς που είναι Π.Α.Ο.Κ. μαθαίνει να υπομένει τον πόνο όταν αξίζει τον κόπο.όταν τον θίγουν , όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για όλα όσα τον αντιπροσωπεύουν , όταν οι χούντες των μμε των χτυπούν κάτω από την μέση και προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον των αξιών του.

Ένας πιτσιρικάς που είναι Π.Α.Ο.Κ. μαθαίνει να χαίρεται την ζωή με τα καλά και τα κακά της.Μαθαίνει να αποζητά πάντα την κορυφη , να μην ψάχνει δικαιολογίες , να θέλει να πετύχει τα πάντα ΑΛΛΑ χωρίς να κλέψει , χωρίς λαμογιές , χωρίς λοβιτούρες.Δεν θέλει απλά την κορυφή , θέλει να αξίζει να είναι στην κορυφή...

Ένας πιτσιρικάς που είναι Π.Α.Ο.Κ. μαθαίνει να μην ασχολείται με ανύπαρκτους , να μην είναι μισαλλόδοξος, να κοιτάει πως θα ανέβει αυτός και όχι πως θα κόψει τα φτερά των άλλων.

Χαριτολογώντας στο τέλος του είπα ένας πιτσιρικάς που είναι Π.Α.Ο.Κ. όταν ωριμάζει έχει όλες τις αρετές που θα ήθελα να έχουν αυτοί που με κυβερνάνε...
Κερδίσαμε άλλον έναν πιτσιρικά που θα κυκλοφορεί με ασπρόμαυρη φανέλα , άξιζε τον χρόνο όσο λίγα πράγματα...

ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ - 4 29/08/2009