| Μαγκιά μου που 'μαι ΠΑΟΚτσής! |
|
|
|
Το ότι σκάσαμε μύτη έξω από το Καραΐσκάκη χωρίς εισιτήρια..και η κατάληψη στη θυρα3, πέρα από το ότι ανήκουν σε άλλες εποχές (βασικά το δεύτερο) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΌΝ ΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ.Εκεί ο ΛΑΟΣ μας έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει ούτε φοβάται ΤΙΠΟΤΑ! ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΑΛΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ! Τα μπουκάλια στο Μαραντόνα προσωπικά εμένα ΔΕ μου λένε τίποτα (αυτό θα μπορούσε να το κάνει Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΑΟΣ - τουλάχιστον στην έδρα του - αντίθετα με τα άλλα που ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Μ-Ο-Ν-Ο ΕΜΕΙΣ). Αλλά ακόμα κι αυτό, σαν υπεράσπιση..έχει τεράστια διαφορά να πετάς κάποια μικρά πλαστικά μπουκαλάκια με λίγο νερό μέσα για εκφοβισμό κι άλλο να φεύγει ένα ΓΥΑΛΙΝΟ μπουκάλι γεμάτο και με ρετσίνα μισού κιλού που όποιον και να πετύχει μπορεί να τον αφήσει ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ εκείνη τη στιγμή! Δηλαδή αν κάποια στιγμή ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...θα πρέπει με αυτή τη λογική να είμαι περήφανος για αυτό; Θα πρέπει σαν ΠΑΟΚτσης να έχω να λέω μετά από 20 χρόνια ότι στη Θυρα4 σκοτώσαμε ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας... η επόπτη; Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ότι ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΠΑΟΚΤΣΗΣ που ήταν κάτω στα κάγκελα από μπουκάλι που πέταξε άλλος "ΠΑΟΚτσης" (με πολλά-πολλά εισαγωγικά για μένα ο δεύτερος); Μήπως θα πρέπει να είμαστε περήφανοι αν κάποια στιγμή από τη ΒΛΑΚΕΙΑ όσων μπαίνουν στην 4 ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ή με εισιτήρια ΑΛΛΩΝ ΘΥΡΩΝ (για να μη χάσουν το πανηγύρι... λες κ όλο το γήπεδο δεν είναι θυρα4 αν εσύ το θες) σε κάποιο Γκολ έτσι που σας βλέπουμε από δίπλα να είστε ο ένας πάνω στον άλλον, ποδοπατηθούν και χάσουν τη ζωή τους κανα εκατοστή άτομα όπως έγινε με τους οπαδούς της Λίβερπουλ το'90 στην Αγγλία; Αυτά είναι κάποια από τα αποτελέσματα που θα έχουμε ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ αν δε σταματήσουν αυτα τα φαινόμενα ΤΩΡΑ! (Τις ποινές της ομάδας...τους βαθμούς που θα χάναμε αν πετύχαινε τον επόπτη το μπουκάλι τους βάζω καταρχήν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή!) Αλλα ακόμα κι έτσι σκέψου ΑΝ κάποιο μπουκάλι έβρισκε στόχο προχθές ότι θα καθόμασταν εδώ μέσα και θα κλαίγαμε όλοι μαζί για το ΘΑΝΑΤΟ του Π.Α.Ο.Κ.!! Η μήπως δεν θα συνέβαινε ακριβώς αυτό; Η μήπως θα υπήρχε κάποιος ΟΠΑΔΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που θα είχε όρεξη να ασχοληθεί ξανά με οτιδήποτε θα έχει να κάνει με ΠΑΟΚ την επόμενη μέρα ενός τέτοιου περιστατικού? Δυστυχώς κάποιοι νεότεροι κυρίως (με ευθύνη των μεγαλύτερων) δεν έχουν πάρει καλά το μάθημα τους για το τι εστι οπαδός του Π.Α.Ο.Κ. Ο ΠΑΟΚτσης στη δεκαετία του 80 που βρέθηκε στο αποκορύφωμα το φαινόμενο του οπαδισμου έκανε πολλά...και ΩΡΑΙΑ, και ΛΑΘΗ φυσικά. Το να καταλαμβάνεις θύρα γηπεδούχων σε ένα τοπικό ντέρμπι (έστω και με τα σκουλήκια), το να σκας μύτη από τον Ηλεκτρικό 100 άτομα, μπροστά στη δεύτερη μετά τη δική σου πιο σκληρή έδρα της Ελλάδος ψάχνοντας για εισιτήρια λίγο πριν αρχίσει το ματς, με τους γαύρους να σε βλέπουν και να βγάζουν αφρούς, το να ξανακάνεις το ίδιο ΕΣΤΩ και στις λίγες οπαδικα βαζελες λίγα χρόνια μετά, το να βρίσκεσαι ΠΑΝΤΟΥ ασχέτως χιλιομέτρων και ταλαιπωρίας, το να διδάσκεις κερκίδα και τρέλα όπου βρίσκεσαι και οι απέναντι να σε κοιτάν με ανοιχτό στόμα, το να σε κάνουν ΝΤΟΥ δεκαπλάσιοι "οπλισμένοι" γαύροι έξω από το ΟΑΚΑ και εσύ με τη πλάτη στον τοίχο να τους παίρνεις στο κυνήγι, το να κυνηγάς τους ΑΕΚτζηδες που κρυμμένοι στο δασάκι πανε να σου τη φέρουν ύπουλα έξω από το σπίτι τους, Το να κάνεις μαγκιές "αλα Μαναβη" σε Καυτατζογλεια (παλι με σκουλικια), το να ξεκινάς 1 μέρα πριν τα ματς και να φτάνεις Ομόνοια ξημερώματα (κάποτε δεκαετία 80 μάλιστα ακόμα νωρίτερα) και να κάνεις κατάληψη μια μέρα στο κέντρο της Αθήνας ανενόχλητος, το να ξεκινάς την εποχή των απαγορεύσεων των εκδρομών και να κάνεις το ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να φτάσεις Αθήνα μέσω Ηπείρου και Πελοπονήσσου ώστε να αποφύγεις τα μπλόκα που σου έχουν στήσει οι μπάτσοι στα Τέμπη(!) Το να στη στήνουν οι γαύροι στην Αλαμάνα κ εσύ να τους κυνηγάς στα χωράφια, το να στη στήνουν άλλοι στα Τέμπη και εσύ να τους στέλνεις για κολύμπι στο ποτάμι... ............ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΙΕΣ !! ΑΥΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚΤΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ!! Τα υπόλοιπα (τα λάθη για μένα δηλαδή) δεν είναι παρά πράματα που έχουν κάνει ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ! Το να τα βάζεις με τις βιτρίνες και τα αυτοκίνητα του κόσμου...(Ωραία, τα κάνουν και τα σκουλήκια όταν έρχονται με πορεία Τούμπα...Ε, ΚΑΙ?) Το να πετάς μπουκάλια στο γήπεδο (το κάνουν και οι οπαδοί του Παναργειακου...Ε,ΚΑΙ?) Το να πετάς από μακρυά καμιά πέτρα στους μπάτσους και μετά με το που κάνουν αυτοί δέκα βήματα να αρχίζεις να τρέχεις ομαδικά..(Το έχω δει να το κάνουν συνέχεια οι Βαζελοι...Ε,ΚΑΙ?) Το να τη στηνεις σε στενάκια και να περιμένεις κανα ξέμπαρκο οπαδό για να πουλήσεις οπαδιλικι και "μαγκια"..(Το κάνουν σκουλήκια στη γειτονιά τους... γαύροι σε μεμονωμένους δικούς μας στην Αθήνα... βαζελια... αεκτζηδες... λαρισαιοι... γριες μετά από μεταξύ μας ματς...Ε, ΚΑΙ?) "...Ο ΠΑΟΚτσης ΔΕΝ έγινε μάγκας ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ αλλά ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..." Αυτό μου είχε πει κάποτε ένας γνωστός παλιός ΠΑΟΚτσης όταν ήμουν μικρός σε μια εκδρομή... και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΑ...ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ! ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΓΚΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΑ Η ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΥΠΑΡΧΩ ΣΑ ΛΑΟΣ! ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΣΑ ΛΑΟΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΛΩΡΟ-ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΩ! Το κακό (!!) είναι όμως ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΣΑ ΛΑΟΣ! Η ΠΑΟΚτσηδικη φλογα καίει ακόμα σε πολλούς... άλλο αν υπήρχαν χρόνια τώρα χιλιάδες προβλήματα στην ομάδα και κατ επέκταση και στο ΛΑΟ. Άλλο αν οι εποχές αναγκαστικά αλλάζουν και μαζί αλλάζουμε κι εμείς! Εδώ κι ένα χρόνο έφτασε η στιγμή που ο ΠΑΟΚτσης καλείται να διδάξει τι θα πει ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ.....ΞΑΝΑ!!! Έστω και στα πλαίσια μια ελαφρώς διαφοροποιημένης κοινωνίας! Και εδώ έρχεται το ερώτημα....ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ Ή ΟΙ "ΜΑΓΚΕΣ" ? Έχουμε στις τάξεις μας και από τους δυο...αυτούς που έχουν τα @@ να κάνουν τα πρώτα και αυτούς που ελλείψει @@, η επειδή έχουν μάθει κάποια πράγματα λίγο λάθος (φταίμε όλοι οι μεγαλύτεροι για αυτό), συμβιβάζονται με τα δεύτερα! Με αυτά που σε βάζουν στην ίδια θέση σαν οπαδό με τα σκουλήκια και τους βαζελους! Με αυτά που βάζουν σε κίνδυνο τη Ζωή ακόμα και συν-οπαδών μας! Με αυτά που κινδυνεύουν να διαλύσουν την προσπάθεια που άρχισε εδώ και ένα χρόνο! Με αυτά που κάνουν να χαίρονται μόνο οι εχθροί μας! Ελπίζω στο ματς με Βαζελο και με τα Τουρνικέ να είναι πολύ καλύτερα τα πράματα! Αν και τότε έχουμε μια από τα ίδια και αποδειχτεί ότι οι ελευθερίες που με ΚΟΠΟ αποκτήσαμε δε γίνονται σεβαστές, το ίδιο κι οι προσπάθειες της διοίκησης που προσπαθεί μέχρι στιγμής να κρατήσει ήρεμους τόνους (αλλά και αυτό μάλλον κάποιοι το εκμεταλλεύονται), όποιο μέτρο κ αν ληφθεί εγώ θα αναγκαστώ με λύπη να το αποδεχτώ, ακόμα κι αν είναι πράγματα και... πρόσωπα που ήλπιζα να μην ξαναδώ ποτέ ξανά έξω από την Τούμπα μας και λυπάμαι πολύ που έφτασα να λέω τέτοιες κουβέντες! BIANCONERO 5/10/2008 |

Το ότι σκάσαμε μύτη έξω από το Καραΐσκάκη χωρίς εισιτήρια..και η κατάληψη στη θυρα3, πέρα από το ότι ανήκουν σε άλλες εποχές (βασικά το δεύτερο) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΌΝ ΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ.